СТОЈАНОВИЋ НАЈАВИО ДУЕЛ „ОРЛОВА” СА КИПРОМ: Без обзира на пораз у Русији, играчи ће пружити максимум

Директор фудбалске репрезентације Србије Стеван Стојановић рекао је да су играчи после пораза од Русије мотивисани да у понедељак на Кипру дају максимум.
fudbal
Фото: Фото: ТАНЈУГ/АП/Alexander Zemlianichenko

– Пријатељске утакмице у марту имају своју сврху, користимо их за проверу, пре свега да селектор Драган Стојковић добије увид у форму играча који до сада нису били често на списку. И све провере, претходна у Русији, сад и на Кипру, служе да се добије увид у све – почео је Стојановић разговор за сајт Фудбалског савеза Србије (ФСС).

Стојановић сматра да утакмица у Русији није права слика тима.

– На страну то што се десило у Москви, мислим да је судија престрого донео одлуку о искључењу Гајића. Правила су у реду, али сви знамо да је утакмица у Москви имала посебну конотацију, поенту. Поражени смо, али мислим да је селектор могао да види оно што га занима и донесе неке одлуке пред другу проверу која нас очекује, на Кипру – додао је легендарни голман Црвене звезде.

Остале су још три провере до старта на Европском првенству.

– Следи Кипар, а затим две веома озбиљне провере пред мечеве на Европском првенству, дуели са Аустријом у Бечу и Шведском у Стокхолму. Две јаке, добре провере, довољно да селектор добије јасну слику, чисту ситуацију пред оно што нас очекује у Немачкој – истакао је Стојановић. Додао је да је расположење на тренингу пред одлазак на Кипар добро, атмосфера позитивна, а играчи спремни за утакмицу против Кипра.

– Без обзира на пораз у Русији, играчи су свесни свега, пружиће максимум на Кипру, а очекујем наравно исто и на утакмицама које представљају последњу глазуру пред први меч са Енглеском на Првенству Европе – подвукао је директор репрезентације.

Провере ће имати и наши ривали у групној фази Првенства Европе, Енглези се састају са Бразилом, а снаге ће одмерити Данска и Швајцарска.

– Гледаћемо оба меча, поготово људи који су у стручном штабу уз селектора Стојковића. Урадиће наравно детаљну анализу свега виђеног – изјавио је Стојановић.

Легендарни голман истиче на крају да је некадашња његова позиција у тиму одлично покривена.

– Имамо јако квалитетне голмане, Петровић је примио четири гола, али није крив ни за један, тако да ће он, Вања и Рајко конкурисати за то једно место између статива – закључио је Стојановић.

EUR/RSD 117.1527
Најновије вести