Столица oчекује победу у Шапцу

НОВИ САД: По­сле па­у­зе од 66 го­ди­на, пр­вен­стве­ну утак­ми­цу на ста­ди­о­ну у Шап­цу од­и­гра­ће фуд­ба­ле­ри Ма­чве и Вој­во­ди­не. Не­ка­да­шњи ве­ли­ки ри­ва­ли са­ста­ја­ли су се у 32 утак­ми­це, а њи­хов пр­ви ме­ђу­соб­ни дуел да­ти­ра још из дав­не 1925. го­ди­не.
Ilija Stolica Foto: Dnevnik.rs/F. Bakić
Фото: Илија Столица Фото: Дневник.рс/Ф. Бакић

Раз­ли­чи­ти ран­го­ви так­ми­че­ња у ко­ји­ма су на­сту­па­ли, ме­ђу­тим, усло­ви­ли су ова­ко дуг раз­мак из­ме­ђу две зва­нич­не утак­ми­це. Њи­хо­во је­се­ње од­ме­ра­ва­ње сна­га у Но­вом Са­ду по­сле ви­ше­де­це­ниј­ске па­у­зе за­врђ­ше­но је по­бе­дом цр­ве­но-бе­ли са 1:0, а са­да је, ево, до­шао на ред да и пред ша­бач­ким љу­би­те­љи­ма фуд­ба­ла две еки­пе укр­сте ко­пља.

Но­во­са­ђа­ни же­ле да се до­че­па­ју европ­ске ви­зе, а по­бе­да над Во­ждов­цем пре не­де­љу да­на би­ла је са­мо пр­ви ко­рак на за­цр­та­ном ци­љу. Шеф струч­ног шта­ба Или­ја Сто­ли­ца је ис­та­као од­лич­ну ат­мос­фе­ру ко­ја вла­да уну­тар ти­ма и ве­о­ма по­хо­вал­но го­во­рио о ри­ва­лу.

Ма­чва је ри­вал ко­ји за­слу­жу­је на­ше пу­но по­што­ва­ње, то је тим ко­ји је у пре­ла­зном ро­ку до­жи­вео нај­ма­ње про­ме­на. Шап­ча­ни су уигра­на и ис­ку­сна це­ли­на, чи­ји до­са­да­шњи ре­зул­та­ти ни­су у скла­ду с игра­ма ко­је пру­жа­ју и ми­слим да за­слу­жу­ју мно­го ви­ше (тре­нер Сто­ли­ца)

„Ма­чва је ри­вал ко­ји за­слу­жу­је на­ше пу­но по­што­ва­ње, то је тим ко­ји је у пре­ла­зном ро­ку до­жи­вео нај­ма­ње про­ме­на. Шап­ча­ни су уигра­на и ис­ку­сна це­ли­на, чи­ји до­са­да­шњи ре­зул­та­ти ни­су у скла­ду с игра­ма ко­је пру­жа­ју и ми­слим да за­слу­жу­ју мно­го ви­ше. Ве­о­ма до­бро по­зна­јем и из­у­зет­но це­ним ко­ле­гу Дра­га­на Ани­чи­ћа и знам да он на рас­по­ла­га­њу има низ од­лич­них игра­ча, иако сам си­гу­ран да им је ко­лек­тив нај­ве­ћа сна­га. Не­ма ни­ка­кве сум­ње у то да нас оче­ку­је су­срет с мо­ти­ви­са­ним и из­у­зет­но ор­га­ни­зо­ва­ним ри­ва­лом, али на­ше ам­би­ци­је су та­кве-ка­кве су и же­ли­мо да на­ста­ви­мо да иде­мо у прав­цу ко­јим смо у ду­е­лу с Во­ждов­цем кре­ну­ли. Циљ нам је да уђе­мо у се­ри­ју по­бе­да и ми­слим да сви пред­у­сло­ви за ње­го­во ис­пу­ње­ње по­сто­је, иако ће фуд­ба­ле­ри обе еки­пе има­ти оте­жа­ва­ју­ћу окол­ност због те­ре­на, за ко­ји прет­по­ста­вљам да ће би­ти у из­у­зет­но ло­шем ста­њу. Ква­ли­тет са­ме игре не ве­ру­јем да ће би­ти ви­сок, а због то­га ће нај­ви­ше ис­па­шта­ти пу­бли­ка ко­ја же­ли да ви­ди до­бру утак­ми­цу. На на­ма је да се адап­ти­ра­мо на усло­ве и оче­ку­јем да за­бе­ле­жи­мо по­бе­ду“, ка­зао је Сто­ли­ца.


Мо­гу­ћи са­став

Или­ја Сто­ли­ца би, бу­де ли све у ре­ду с Еми­лом Роц­ко­вим, мо­гао да се опре­де­ли за сле­де­ћу старт­ну по­ста­ву: Роц­ков - Ла­ки­ће­вић, Ву­ка­со­вић, Ра­до­ва­но­вић, Ан­тић - Пу­тин­ча­нин, Јо­ван­чић - Езе, Зли­чић, Су­бо­тић - Ми­хај­ло­вић.


По­ред већ ду­же вре­ме због по­вре­де од­сут­ног Да­ни­е­ла Авра­мов­ског, не­ко­ли­ко тре­нин­га про­пу­стио је и гол­ман Емил Роц­ков.„Роц­ков ни­је тре­ни­рао с ти­мом не­ко­ли­ко да­на, али по­зна­ва­ју­ћи га ве­ру­јем да ће би­ти на го­лу. Дру­гих не­до­у­ми­ца, у слу­ча­ју да Роц­ков не бу­де мо­гао да бра­ни, ка­да је старт­на по­ста­ва у пи­та­њу - не­мам.“

Тре­нер се освр­нуо по­том још јед­ном на ста­ње те­ре­на у Ср­би­ји.

„Ве­о­ма ми је жао што мо­рам да при­знам да су те­ре­ни и у на­шем цен­тру “Ву­ја­дин Бо­шков” у ве­о­ма ло­шем ста­њу и да ни­су мно­го дру­га­чи­ји од оног ко­ји нас че­ка у Шап­цу. На­жа­лост, то је ре­ал­ност срп­ског фуд­ба­ла и не­што што зах­те­ва ду­бљу ана­ли­зу, пр­вен­стве­но са стра­не оних ко­ји су за­ду­же­ни за ре­гу­лар­ност так­ми­че­ња. Упра­во због те­ре­на мо­ра­ће­мо да од­у­ста­не­мо од по­је­ди­них де­ло­ва игре ко­ју же­ли­мо да спро­во­ди­мо, јер не­ће­мо да ри­зи­ку­је­мо због не­чег што не би има­ло сми­сла. У сва­ком слу­ча­ју, би­ће­мо спрем­ни за су­срет, без об­зи­ра на то ка­кво нас вре­ме у Шап­цу бу­де до­че­ка­ли“, на­ја­вио је Сто­ли­ца.
 

Дуел Ма­чва - Вој­во­ди­на, у суботу, по­чи­ње у 15 ча­со­ва, уз ТВ пре­нос на ка­на­лу Аре­на­спорт 1.

А. Пре­до­је­вић

EUR/RSD 117.1117
Најновије вести