СУБОТА У ЗНАКУ МЕЧА ВОЈВОДИНА – ЦРВЕНА ЗВЕЗДА (16) Нека буде дерби!

Ни традиција са негативним предзнаком у минулој деценији, ни Звездини тренутни императиви у трци са Партизаном, ништа није могло да умањи жељу Вошиног колектива да почетак другог дела првенства најави у складу са амбицијама клуба у овој сезони.
1
Фото: приватна архива

Стицајем околности прва препрека у претварању жеље у намеру јесте шампион Србије и учесник Лиге шампиона Црвена звезда.

- Волео бих да на тој утакмици видимо надоградњу онога што смо до сада урадили и на терену показали – жеља је тренера Војводине Ранка Поповића, под чијим је вођством Војводина у седам мечева на свом терену шест пута победила и једанпут одиграла без победника. – Уз то и да искорачимо корак даље. Верујем да имамо кадар за достојан одговор тиму који за сваку позицију у саставу има барем по тројицу играча који равноправно конкуришу у борби за титулу. Како су наши момци радили у првенственој паузи врло мало су ми оставили простора за било какву примедбу. Ми радимо тако да у сваку утакмицу улазимо са намером да победимо, а то што бих ја желео јесте да у надметању са великим ривалом вратимо наш међусобни сусрет на ниво истинског дербија. Не бих да се замарамо статистичким подацима, ја нисам био ту када је статистика настајала, али ако баш инсистирате, ето нека то буде још један у збиру мотивационих елемената, којих наши играчи имају напретек.


Благајна ради од 13 часова

Благајне на стадиону Карађорђе биће отворене од 13 часова. Запад стаје 1.500, док је цена улазница на северну, јужну и источну трибину 800 динара. За Звездине навијаче предвиђена је јужна трибина. Капије стадиона биће отворене два сата пре почетка дербија.


Фото: Дневник (Ф. Бакић) - илустрација

Резултат јесте основ сваког спортског такмичења. Међутим, начин на који је Војводина до резултата стизала даје навијачима за право да и у дербију очекује такмичарски расположен састав, који је у минулом колу, победом у Бачкој Тополи, ставио тачку на негативан резултатски низ што се гостовања тиче. Нападачки, одговоран и дисциплинован однос према обавезама, макар с друге стране био и државни шампион, даје Новосађанима за право да најаве дерби у коме нико не може унапред да упише бодове. Све то што је стручни штаб, са Поповићем на челу, до сада имплементирао у игри, у процесу који је започет на катастрофалном почетку сезоне, најављује догађај вредан пажње и традиције двеју екипа шампионске прошлости.

Дерби на Карађорђу, у суботу, почиње у 16 часова. Пренос је на каналу Арена премијум 1.

Л. Бакмаз

EUR/RSD 117.1527
Најновије вести