Суперлига: Чука узела бодове у Инђији

Играчи Инђије и Чукаричког отворили су пролећни део првенства првом утакмицом у суботњем делу програма.
superliga
Фото: Printscreen

У 5. минуту сл. Ударац за домаћина на око 20 метара од гола голмана Белића извео је Бастајић. Солидним шутем у леви голманов угао али се голман Белић није дао изненадити, одбивши лопту у корнер.

У 22. минуту слободан ударац са десне стране домаћина упутио је капитен брђана Доцић, тако добро да је у букету играча пред голом домаћина погодио Остојића који трзајем главе погађа леву стативу голмана Јовичића.

У 30. минуту напад гостију по десној страни извео је Мијаиловић у покрету добрим набачајем погађа идеално постављеног Бирманчевића који са пет метара главом не погађа гол.

Домаћин се определио за појачану одбрану препуштајући јалову иницијативу Брђанима да би брзим против ударима евентуално запретили голману гостију Белићу али им до сада у овом делу утакмице није полазило за ногом.

У 39. минуту са леве стране центар шут је извео Доцић, лоше је интервенисао голман Јовичић који кратко одбија лопту право на главу Остојића који поново погађа стативу. На лопту је натрчао Каменовић и на два метра није погрешио, 1:0 за Чукарички.

Наставком утакмице домаћи стратег се одлучио да направи прву измену тако што је индиспонираног Пантелића заменио Коста Алексић.

Нападом у 8. минуту другог полу времена по десној страни играчи Чукаричког су се изборили за једну лопту и добили слободан ударац који је извео Доцић директним шутем непрецизно преко гола.

У међувремену и гости чине прву измену на утакмици игру је напустио Ковач заменивши га Чоловић.

Текао је напад Чуке по левој страни лопта је дошла до Бирманчевића који гађа даљи угао гола голмана Јовичића који крајњим напором одбија лопту у корнер.

Ређају се напади Брђана током 60-тог минута нападач Јовановић шутем са 18 метара од гола приморава голмана домаћина на још једну интервенцију у низу.

Нападом по левој страни у 71 минуту, асистенција Бирманчевића по земљи за Пантића који пропушта лопту ка Чоловићу спаја га са голом али у последњем тренутку добрим блоком Протић спашава сигуран гол.

Сталним нападима током целе утакмице гости покушавају да промене резултат али им то не полази за руком из простог разлога изразито дефанфивно оријентисаним домаћим тимом.

У смирај утакмице текао је 86 минут изненада на једну испуцану лопту од стране играча Чукаричког у шанси се нашао Ракоњац. Кренувши сам према голу у сусрет му је пошао голман Јовичић који изванредном интервенцијом спасао сигуран гол.

Заслужена победа Брђана који су ако ништа били бољи за тај један гол који је и одлучио победника данашње утакмице.

Инђија-Чукарички 0:1 (0:1)

ИНЂИЈА: Стадион Инђије, без присуства гледалаца, судије: Анђеловски Н, Петровић Н. и  Павловић М, стрелац: Каменовић у 39. минуту. Жути картони: Остојић (Чукарички).

ИНЂИЈА: Јовичић 6, Цуцин 6 (Илић -),  Чалов 6,5,Пантелић 5 (Алексић 5),Шкорић 6, Бастајић 6,5,Протић, Ђорђевић 5 (Ђурић 6),Бакић 6,Нешковић 6,5 и Димитров 5,5

ЧУКАРИЧКИБелић –Доцић 7,Јовановић 6,5(Ракоњац -),Каменовић 7,Мијаиловић 6,5,Ћирковић 6,5,Остојић 7,Пантић 7,Шапић 7,Ковач 6,5 И Бирманчевић 7.

М. Субашић

EUR/RSD 117.1117
Најновије вести