Суперлига Србије: Шкулетић решио војвођански дерби

Пред изузетно малим бројем навијача, по хладној, правој зимској вечери, одигран је војвођански дерби између Војводине и ТСЦ-а (0:1).
Радивој Хаџић
Фото: Радивој Хаџић

Прилично туробно вече било је тешко за домаћу екипу, јер је сусрет дочекала после два везана пораза и с императивом победе, а њеним играчима у последње време мало тога полази за ногом.

Прилично опрезно ушле су обе екипе у сусрет, а први су запретили гости из Бачке Тополе у 9. минуту, када је ударац Петровића главом отишао високо изнад пречке. С друге стране, домаћин је прилично грешио у организацији игре и није успевао да створи изгледнију ситуацију усмерену ка голу ТСЦ-а. Тек у 25. минуту, после продора Лазаревића по десној страни, у шанси се нашао први стрелац Новосађана Вељко Симић, али је голман Филиповић добро интервенисао. Нешто касније сјајно је с више од 20 метара левом ногом шутирао Миљан Вукадиновић, али је лопта, која је бежала од голмана Филиповића, погодила стативу.

Новосађани су преузели теренску иницијативу и чешће били на половини ривала, што је сведочило о њиховој решености да стекну резултатску предност. Ипак, одговорио је тим са севера Бачке у 37. минуту, када је баш добро по земљи шутирао Бањац, али је голман Роцков био на висини задатка. Два минута касније, после контранапада гостију, шутирао је и некадашњи играч Војводине Аранђел Стојковић, али је чувар мреже црвено-белих поново био на правом месту.

Фото: Радивој Хаџић

Наставак је донео нешто живљу игру, посебно када је о домаћем тиму реч, али опасности пред головима није било. Домаћин је покушавао да искористи брзину Смића и Вукадиновића, без пуно успеха, док су гости највише били посвећени чувању своје мреже и евентуалним приликама да запрете у контрама.


Деветку на дар дрес с бројем 100

Младен Деветак, леви бек Војводине, у дуелу с Колубаром у Лазаревцу одиграо је јубиларну, 100-ту утакмицу у дресу новосадског клуба. Због тога му је некадашњи играч Старе даме Слободан Јовановић пред почетак утакмице с ТСЦ-ом уручио урамљени дрес с његовим презименом и бројем 100.

Повици против управе клуба

Почетком другог полувремена, навијачи Војводине са северне трибине скандирали су „Управа напоље“, изражавајући на тај начин незадовољство резултатима и играма Новосађана.  Слично се поновило и по последњем звиждуку судије Живковића, који је означио трећи узастопни пораз Новосађана.


Утакмица се поново примирила и тек повремено севнула би нека контра, без резултата, што малобројне гледаоце никако није могло да испуни макар минималним задовољством. А онда је у 74. минуту некадашњи фудбалер Војводине Петар Шкулетић умакао пажњи одбране Војводине, изашао сам пред Роцкова и боцнуо лопту која је завршила у мрежи новосадске екипе. ТСЦ је повео, а Војводина се нашла пред врашки тешким задатком да покуша да спаси што се спасити још могло.

Фото: Радивој Хаџић

Иако су желели да некако стигну до изједначења, ученици тренера Славољуба Ђорђевића нису имали ни снаге, богами ни могућности и знања да то учине, па су нови бодови отишли с „Карађорђа“, сасвим заслужено, пут Бачке Тополе.

ВојводинаТСЦ 0:1 (0:0)

НОВИ САД: Стадион „Карађорђе“, гледалаца: 700, судија: Живковић (Ниш). Стрелац: Шкулетић у 74. минуту за ТСЦ. Жути картони: Буснић (Војводина), а Петровић, Крсмановић (ТСЦ).

ВОЈВОДИНА: Роцков 6,5, Лазаревић 6,5, Јеличић 6,5, Стевановић 6,5, Деветак 6, Буснић 6, Топић 6,5, Вукадиновић 7, В. Симић 6,5, Зукић 6 (Бастајић), Матић 6,5 (Вукчевић)

ТСЦ: Филиповић 7, Ћалушић 6,5, Стојковић 6,5, Томановић 6,5, Бањац 7, Антонић 6,5, Станојев 6,5 (Милићевић 6), Петровић 6,5, Шкулетић 7, Ђаковац 6, Ратков 6 (Крсмановић).

А. Предојевић

EUR/RSD 117.1131
Најновије вести