Суперлига Србије: Тријумф шампиона у занимљивом дуелу

На старту пролећне полусезоне Црвена звезда је забележила победу и задржала девет бодова предности у односу на Партизан.
superliga
Фото: Printscreen

У занимљивом мечу у Новом Пазару Београђани су били бољи и заслужено славили.

Није могло почети боље за црвено-беле. Већ у 2. минуту, после корнера Бена Родић је Београђане довео у вођство. Актуелни шампион јуришао је свим силама али није успео убрзо да постигне и други погодак који би већ тада решио све дилеме.

Ни Нови Пазар није био потпуно дефанзиван. Било је излета домаћина на половину шампиона, али ништа то није донело. Углавном су Новопазарци нападали по боку. У 20. минуту велика прилика за домаће, али је Панков интервенисао.

Прва следећа шанса уследила је нешто касније када је управо дефанзивац црвено-белих шутирао, а Дробњак одбранио.

Црвено-бели су радили и неке ствари које нису својствене шампиону: неколико пута су покушали да исценирају једанаестерац. А, какву је шансу пропустио Нови Пазар, буквално за категорију ,,за не поверовати“. Мијић је одлично преварио Милуновића, и када је имао отворен простор за шут учинио је то јако лоше.

Друго полувреме почело је приликом Црвене звезде, али је Родић главом, на другој стативи шутирао поред гола. Ипак, вођство Београђана повећао је Павков. У 52. минуту високи центарфор одлично се снашао после акције Николића и Иванића и затресао мрежу.

Међутим, Пазарци се нису предавали! Само мало касније на центаршут Томића одлично је главом реаговао Сисе и смањио на 1:2. Домаћи су били врло агилни и утакмицу учинили занимљивијом. Уопште нису били наиван ривал и терали су црвено-беле на максималан опрез.

Ипак, офанзивна игра обила се о главу домаћима када је Иванић постигао трећи гол за шампиона. Слободан ударац извео је Канга, а после интервенције Којића сјајни везиста постигао свој осми погодак у овој сезони.

Било је то и последње узбуђење на мечу и остало је – 1:3.

Нови ПазарЦрвена звезда 1:3 (0:1)

НОВИ ПАЗАР: стадион Новог Пазара, без гледалаца. Судија: Грујић (Ниш). Стрелци: Сисе у 58. за Нови Пазар, а Родић у 2, Павков у 52. и Иванић у 76. минуту за Црвену звезду. Жути картони: Тртовац, Сисе (Нови Пазар), а Гаврић, Саного, Петровић (Црвена звезда).

НОВИ ПАЗАР: Дробњак 6, Зимоњић 6 (Вукајловић), Тртовац 6, Којић 6, Влајковић 6,5, Исламовић 6, Сисе 7 (Делимеђац 6), Стоиљковић 6, Мијић 6,5 (Хаџибулић), Томић 6,5, Аганспахић 6 (Драгутиновић 6).

ЦРВЕНА ЗВЕЗДА: Борјан 6, Гајић 6, Панков 6, Милуновић 6, Родић 7, Саного 6 (Вукановић), Бен 6,5, Николић 6,5 (Канга 6), Иванић 7,5 (Дегенек), Гаврић 6,5 (Петровић 6), Павков 7 (Крстовић).

И. Лазаревић  

EUR/RSD 117.1205
Најновије вести