СУПЕРЛИГА СРБИЈЕ: ТСЦ - Металац 2:3

Фудбалери Металца приредили су велико изненађење у 5. колу Суперлиге савладавши фавроизовани ТСЦ из Бачке Тополе на гостовању и тако нанели први пораз тиму Золтана Сабоа у Сенти  (где екипа игра домаће утакмице) после тачно две године и три дана.
Momenat s utakmice u Senti Foto:TSC
Фото: Моменат с утакмице у Сенти Фото:ТСЦ

ТСЦ је две сезоне заредом у Првој лиги и Суперлиги, био домаћин ривалима у Сенти, деловао је као баук за противнике, чак и за Звезду и Партизан, али је (не)очекивано наишао на "мину" и супер расположеног Катанића, који је чак три пута савладао домаћег голмана Филиповића.  Пораз Тополчана дошао је у најнњезгоднијем тренутку пред гостовање ТСЦ -а у Молдавији и историјског меча са  Петроулом.

- Није страшно што смо изгубили - објашњавао је видно нерасположен тренер ТСЦ -а  Золтан Сабо после меча.  - Свакој серији једном мора доћи крај, али не на овај наћин. У одбрани ништа није штимало, играли смо и сувише лежерно, као да ће побда сама доћи. Можда је и овако добро да се појединци спсте на земљу.  Пред ТСЦ- ом   меч првог кола квалификкација у Лиги Европе са Петрокулом у Кишињеву у четвртак,а до тада тренер Сабо мора да покрене екипу.

- Једино је у овом тренутку добро, што имамо неколико дана да се саберемо, да се престројимо и да у Молдавији покажемо право лице. Надам се да је овај пораз опомена за све нас и да ћемо из овог изаћи много јачи.

ТСЦ - Металац 2:3 (0:1)

СЕНТА:  Градски стадион, судија: Јовановић (Београд). Стрелци: Томановић у 66. и Лукић у 70. за ТСЦ, а Катанић у 16. 60. и 75 минуту за Металац. Жути картони: Бабић, Миличевић, Томановић (ТСЦ), Антонијевић, Јокић, Пецељ и Грбовић (Металац).

ТСЦ:  Филиповић 6,5, Варга 6,5, Томановић 7, Силађи 6,5, Зец 6,5, Бањац 6 (Миличевић 6,5), Антонић 6,5, Бабић 6,5, Станојев 6,5 (Дуроњић 5), Лукић 7, Петровић 6,5 (Достанић).

МЕТАЛАЦ: Пулетић 7, Максимовић 7, Врањанин 7, Поповић 7, Десанчић 7, Васиљевић 6,5, Катанић 9, Рогач 7,5, Антонијевић 6,5, Јокић 8 (Грбовић), Влаукин 7 (Грбовић).

С. Ст.

EUR/RSD 117.1527
Најновије вести