СУПЕРЛИГА СРБИЈЕ У ФУДБАЛУ: Крагујевчани прекинули традицију

Победом од 2:1 фудбалери Радничког прекинули су традицију са негативним предзнаком у сусретима са Војводином
ФК Војводина
Фото: фк војводина

У не нарочито квалитетном мечу, Новосађани су гостовање започели са три шута за пет минута у оквир противничког гола, што не памтимо годинама. Једанпут је покушао дебитант Зади Сери, два пута наставио најбољи Вошин стрелац Вукановић, али је у сва три случаја голман Лековић сачувао мрежу. Мада ни једна од тих ситуација није била на нивоу високог процента вероватноће за реализацију, утисак је наговестио много боље издање Новосађана у односу на претходни сусрет са Младости. То је, међутим, било све што је Војводина постигла до 45. минута када је Радуловић, са ивице казненог простора, шутем у доњи десни угао тестирао Лековића за још потпунији утисак о вредностима крагујевачког голмана.

У међувремену, стабилизована крагујевачка одбрана, са Дадићем и Шербечићем у главним улогама, избацила је госте из зоне шута. Удаљивши Николића и Серија од казненог простора, одсекли су и Вукановића који усамљен у шпицу напада није долазио до изражаја. На другој страни терена, у разређеној одбрани гостију, са тројицом испред Росића (Лазаревић, Јеличић, Црномарковић) пронашли су начин да у три потеза заврше противнапад, који је започео Чинеду, наставио Бевис асистенцијом Салиу за вођство у 19.минуту. Да вођство дуплира пропустио је стрелац водећег гола у 44. минуту. Није успео да реализује ситуацију један на један са Росићем, после неспоразума Матеуса и Вошиног голмана.

Високим пресингом домаћи су држали играче Војводине далеко од свог гола све до 64. минута, када је Зукић, који је ушао у игру уместо Николића, искористио Радуловићево додавање и изједначујућим голом истакао кандидатуру за место у офанзивној формацији тима у сусретима који следе.

У развоју ситуацвије знатно нижег интензитета у односу на прво полувремен, утакмица је резултатски решена у 84. минуту из једанаестерца. Стрелац је, после потврде ВАР-а да је Јеличић играо руком, био Ристић. Том победом, Раднички се по броју бодова изједначио са Војводином на суперлигашкој табели.

Л.Бакмаз


Раднички 1923 – Војводина 2:1  (1:0)

КРАГУЈЕВАЦ: Стадион „Чика Дача“, гледалаца 1.500, судија Лазар Лукић (Београд), стрелци: Сали у 19.и Ристић (11 м) у 84. минуту за Раднички, а Зукић у 64. минуту за Војводину, жути картони: Сали, Бевис, Зорић, Глушчевић, Лековић (Раднички), Вукановић, Букинац, Зукић (Војводина).

РАДНИЧКИ 1923: Лековић 6, Ћосић 6, Шербечић 6,5, Митровић 6, Дадић 6,5, Алексић 6, Видосављевић 6,5 (Глушчевић), Сали 7 (Зорић), Бевис6,5 (Ђурић), Ристић6,5 (Симовић), Чинеду6,5 (Ивеља).

ВОЈВОДИНА: Росић 6, Лазаревић 6, Јеличић 6, Матеус 5,5, Црномарковић 6, Петровић5,5 (Савићевић 6), Милосављевић 5,5 (Букинац), Радуловић 6, Николић5,5 (Зукић 6), Зади Сери6,5 (Кембел), Вукановић5,5 (Ивановић).


EUR/RSD 117.0672
Најновије вести