Суперлига: Тополчани лако стигли до нове победе

Фудбалери ТСЦ - а лако су стигли до сигурне победе у сусрету са Јавором, која их је приближила циљу – пласману у квалификације за Лигу Европе.
siladji
Фото: Владимир Силађи, фото: ТСЦ

Од првог минута Тополчани су преузели инцијтиву и већ после петог минута успели су да поведу.

Дуроњић је извео  корнер на левој страни, у букету играча, готово сви су промашили лопту и она је на другој стативи стигла до првог стрелца ТСЦ –а Силађија, који је додуше искоса лако  погодио мрежу. И други погодак домаћи састав је постигао после корнера. Опет је Дуронић центрирао, а на петерцу најприсебнији је био најстарији играч на терену Тумбасевић и главом  спровео лопту у небрањени леви угао.

Могли су Ивањичани да смање резултат у 34. минуту, када се после корнера створила велика гужва пред голом Филиповића, лопта је на гол линији ударила у руку Дуронића, али је судија Николић проценио да није било елемената за најстрожу казну.  У финишу првог дела Тополчани су имали још две лепе шансе али нису били прецизни.

Слика на терену  се није променила ни у у наставку меча, већ после неколико минута игре после лепе комбинације са Силађијем, Зец је са десетак метара погодио мрежу. После трећег поготка ТСЦ –а темпо игре је пао, берз обавеза, па је било доста прилика на обе стране, али стрелци нису били прецизни. А, онда у 64. минуту у листу стрелаца уписао се и Лукић, који је лепо испратио центрашут.

Петковић је смањио резултат у 75. минуту, а већ у следећем нападу Силађи је био прецизан 77. минут. У самом финишу меча 88. минут, Ђуро Зец, се после доброг паса Силађија други пут уписао у листу стрелаца

ТСЦ – Јавор 6:1 (2:0)

СЕНТА: Стадион Сенте, играно без гледалаца, судија Николић (Крагујевац). Стрелци: Силађи у 5. и 77.  Тумбасевић у 21.  Зец у 48. и 88. И Лукић у 64. За ТСЦ,а Петковић у 75. минуту за Јавор. Жути картони: Томановић (ТСЦ), Звеканов (Јавор).

ТСЦ: Филиповић 7, Б. Варга 7, Антонић 7, Бабић 7 (Галић), Грабеж 7(Поњевић), Тумбасевић 7, Томановић 7, Зец 7, Дуроњић  8 (инковић),  Силађи 8, Лукић 7(Ђурић).

ЈАВОР:  Лазовић 7, Рогач 6 (Милошевић),  Пишчевић 6, Јевремовић 6, Звеканов 6 (Швоња), Севић 6(Радивојевић) Маричић 5, Николић 6 (Младеновић), Луковић 6(С. Варга 5), Павишић 6, Петковић 7.

EUR/RSD 117.1527
Најновије вести