Терзић: Освојићемо титулу, Ераковићу место у репрезентаци

БЕОГРАД: Слегли су ми се утисци после 167. вечитог дербија и дефинитивно су позитивни, без обзира на коментаре о самој игри, изјавио је генерални директор ФК Црвена звезда Звездан Терзић после ремија против Партизана (0:0).
zvezdan
Фото: Youtube/ K1

"Звезда је пуно добила и пуно тога доказала и на овом дербију. Доказали смо да после три године без пораза у дербију, апсолутно заслужено носимо титулу суверених фудбалских владара на овим просторима. Доказали смо да после пет дуела са вечитим ривалом без примљеног гола на Маракани она јесте неосвојива тврђава и потпуно заслужено већ четири године чува титулу шампиона", изјавио је Терзић.

Доказали смо да смо организационо, као клуб убедљиво највећи и најмоћнији, додао је он.

"Све је протекло без и најмањег проблема. Био је то прави спектакл. Доказали смо да имамо апсолутно поверење звездаша, који су за само месец дана већ други пут напунили Маракану. Доказали смо да имамо најбољег тренера на овим просторима, кога тренер са клупе вечитог ривала није успео да победи ни у шестом међусобном дуелу. Наравно, доказали смо и да је наш тим за неколико класа бољи од било ког у овом тренутку", рекао је.

Међутим, оно што смо добили, а то је уз сачувано прво место и најважније у овом тренутку, највео је, јесте потврда да је Страхиња Ераковић штопер европског реномеа и репрезентативног квалитета.

"Веровали смо у Страхињу све ове године и подржавали га. Пролазио је и као омладинац припреме са првим тимом, а потом врло рано добио прилику, и знали смо да ако будемо имали стрпљења, Ераковић ће постати још један у низу великих бисера које је Звезда ''избацила'' из своје школе. Он је то дефинитивно потврдио и на овом дербију, јер је без дилеме био најбољи актер утакмице и у потпуности уштоповао све нападаче ривала. Доминирао је до те мере да је лако решавао дуеле „један на један“ и контролисао ситуацију у пољу, а често се и прикључивао нападима. Звезда има можда и најбољи штоперски тандем у овом веку, и то смо потврдили не само у домаћем првенству, него и мечевима у Европи", рекао је он.

Ераковић је апсолутно заслужио да понесе и дрес А репрезентације и да се нађе на Светском првенству у Катару, јер у овом тренутку Србија нема бољег штопера од њега, сматра Терзић.

"Најбољи доказ за то је велико интересовање за њега од стране највецих европских клубова. Поносни смо на њега и на све остале играче. Не треба заборавити да у овом тренутку има шест талената из Звездине школе у екипи, а ако се томе дода и млади Мотика, Звезда има феноменалну будућност", навео је Терзић.

Према његовим речима, Очекује их још шест тешких утакмица до краја првенства.

Међутим, како каже, сигуран је да "Дејан Станковић и ови момци могу успешно да приведу првенство крају и да сачувају прву позицију на којој смо апсолутно заслужено".

"Позивам све звездаше да на сваком од преосталих шест мечева екипи дају што већу подршку јер нам је потребна, и јер су то они заслужили. Верујем да ћемо освојити и пету титулу у низу, и наставити да доказујемо квалитет из сезоне у сезону, из меча у меч и из дербија у дерби, закључио је Терзић.

EUR/RSD 117.1527
Најновије вести