ТРЕНЕР ЗВЕЗДЕ МИЛОЈЕВИЋ Партизан је можда фаворит против нас! Прошли и овај дерби немају додирних тачака

Тренер Црвене звезде Владан Милојевић препустио је Партизану улогу фаворита пред 172. Вечити дерби на стадиону "Рајко Митић". Такву констатацију је објаснио стањем на табели и играма црно-белих у шта је сабрао први део сезоне у Суперлиги Србије.
s
Фото: Youtube printscreen/Crvena zvezda

Први пут као тренер Звезде Милојевић ће изаћи на дерби иза Партизана и то је нешто што је наследио од претходника Барака Бахара из првог дела сезоне. Под њим су остварене све четири победе у тешком распореду (Вождовац, Нови Пазар, Чукарички, ТСЦ), али сада следи најтежи могући испит у нашем фудбалу.

Милојевић је дуел са Партизаном баш на месту где се игра (субота, 17.00), најавио речима да би нијансе могле да одлуче. Међутим, пре него што је почео о дербију направио је диван гест када је дамама у Медија центру поделио руже.

„Честитао бих празних свим женама, не треба само да обележавамо овај датум, већ сваки дан. Жене су добра и лепа бића, дају нам радост и да није њих не би ни нас било“, рекао је Милојевић.

„Биће пун стадион, очекујемо лепо навијање и добру утакмицу, иако на дербијима често не буде квалитетна игра. Надам се да ће обе екипе показати најбоље што могу. Припремали смо се као за остале утакмице, много је теже спремити меч који није дерби. Свакако носи три бода исто као и друге утакмице“.

Упитан је за стање Александра Катаија.

Имамо пар играча са повредама. Катаи се полако враћа, биће са нама, иде како треба, али видећемо....

- Утакмица са Партизаном је специфична. Има још шест кола, плус плеј-оф, још 40 бодова је у игри. Сада причати о притиску... Оно на шта сам фокусиран је да успоставимо наш модел игре, да се трудимо да зависи од нас и дамо све од себе. Свесни смо да је Партизан испред нас, да кажемо да су фаворити, а ми смо ти који треба да раде оно што смо до сада. Имали смо напредак из меча у меч, имали смо ривале из горњег дела табеле - рекао је  Милојевић.

- Гледао сам дерби из децембра, нисмо посебно анализирали. Тај меч и овај неће имати додирних тачака. Партизан је везао толико победа, то је за респект, Дуљај је посвећен и вредан, сву емоцију преноси. Он је Тополац, поред мог Аранђеловца и комшије смо, имам све похвале за њега.

(Блиц.рс)

EUR/RSD 117.1527
Најновије вести