У ХРВАТСКОЈ ОПЕТ ПРОВОКАЦИЈА НА ТРИБИНАМА СТАДИОНА Навијачи Динама певали усташку песму, полиција покренула кривичну истрагу

ЗАГРЕБ: Загребачка полиција саопштила је данас да спроводи криминалистичку истрагу након утакмице Горица - Динамо, на којој су навијачи загребачког клуба "Бед Блу Бојси" певали усташку корачницу.
Policija Foto pixabay.com
Фото: pixabay.com

Како је пренео портал Index.hr, навијачи динама певали су стихове: "Корак иде за кораком, млад усташа под барјаком. Бој се бије, бије, усташки се барјак вије, за слободу и за дом, хрватски дом!.

Истакли су и транспарент са стихом из исте песме: "Лијепо их је, лијепо их је научила мајка!" Премда полиција није прецизирала због чега се тачно спроводи истрага, претпоставља се да је реч управо о усташкој песми и поруци "Бед Блу Бојса". У саопшењу се наводи да су у службене просторије полиције приведене укупно четири особе због почињених прекршаја из Закона о спречавању нереда на спортским такмичењима и Закона о прекршајима против јавног реда и мира. Двојица гостујућих навијача, обојица малолетници, приведена су због поседовања пиротехнике, док су још двојица гостујућих навијача приведена јер су били у алкохолисаном стању.

"Због постојања основа сумње да је почињен прекршај, полиција спроводи криминалистичко истраживање у складу са чланом 11. Закона о полицијским пословима и овлашћењима па ће на основу снимака и фотографија предузети све мере и радње ради утврђивања идентитета починилаца и санкционисања у складу са важећим законским прописима", навели су из полиције.

EUR/RSD 117.1205
Најновије вести