У понедељак на Карађорђу игра се градски дерби Војводина-Пролетер

Мало ко је могао да претпостави да ће суперлигашки фудбалски дерби Новог Сада да решава овосезонску фудбалски причу Војводине.
1
Фото: Ј. Грлић

У првенство су црвено-бели ушли са жељом да се пласирају у Европу, додуше нису остали без шанси да то заиста и учине, али ће морати најпре да овере место у плеј-офу. “Захваљујући” учесталим поразима, у последњем колу првог дела Суперлиге налазе се пред императивом победе, како би потврдили учешће у доигравању осам најбољих тимова Србије. 

– Јасно је колико нам је утакмица с Пролетером значајна - истакао је Драган Радојичић, шеф стручног штаба Војводине. - После победе над Радом у Купу Србије, која нам је била од изузетног значаја, момци су максимално мотивисани и једина жеља нам је да у понедељак увече савладамо ривала. Да то можемо да урадимо, сведочи ми однос играча према обавезама на тренингу, јер је заиста сјајан. 

Бодови су, дакле, преко потребни Радојичићевом тиму и он наглашава то да га разне калкулације ни најмање не занимају.

– Верујем, пре свега, у себе, јер само на тај начин могу ту веру да пренесем и на играче. Понављам, имамо веома квалитетан тим и никоме нећемо да дозволимо да буде бољи од нас. Сигуран сам да ће момци да дају све од себе и потроше и последњи атом снаге на путу до циља, али и да покажу знање и умеће, што је јако важно за постизање резултата који прижељкујемо. 

Пролетер је веома јак ривал, који, по тренеру “Старе даме”, не заслужује место на табели на којем се тренутно налази.

– Градски ривал заслужује много бољу позицију, али су га, баш као и нас, кадровски проблеми скупо стајали. Имао је Пролетер пуно невоља с повредама, али је чињеница да поседује фантастичне играче и свестан сам да нас не очекује ни мало лак посао. Противника максимално поштујемо, али верујемо и надамо се да можемо из дербија да изађемо као победници.


Перфектна атмосфера

Када се реч повела о атмосфери која влада унутар екипе Војводине, Драган Радојичић је био изричит.

– Атмосфера је перфектна, присутни су шале и осмеси. Дан после пораза у Крагујевцу, тренирали смо и међусобно разговарали, јер нисам желео да дозволим играчима да тугују. С негативним размишљањима ништа не може да се постигне, већ мора да постоји вера да може да се игра и уради много боље и више – поручио је Радојичић.


Осврнуо се Радојичић још једном на победу у дуелу с Радом.

– Став и инат који су моји играчи показали после сусрета у Крагујевцу,  просто су ме натерали да им верујем. Против Рада смо изашли с најјачим и саставом који је могао највише да пружи. Нисмо калкулисали, на терену су били и момци који су екипи улили огромну додатну енергију, попут Кабића. Свесно сам, на психолошком плану, одморио двојицу-тројицу играча и у наставку шансу пружио већем броју младих фудбалера. Стигли смо до високе и необично важне победе, па сам убеђен да смо доста тога урадили за кратак период и сада су нам потребни одговарајући резултати. Само тако биће потврђено све оно што причамо - подвукао је Драган Радојичић.

Утакмица Војводина - Пролетер игра се на стадиону “Карађорђе” у понедељак, с почетком у 18.30 часова и уз ТВ пренос на другом премијум каналу Арена спорта.

А. Предојевић

EUR/RSD 117.1527
Најновије вести