У САСТАВУ ВОЈВОДИНЕ ДЕБИТОВАО АЛЕКСА ВУКАНОВИЋ Воши место међу четири у врху табеле

Правовременим изменама у другом полувремену, тренер Војводине Ранко Поповић пронашао је кључ и трасирао пут резултатском преокрету у интервалу надокнаде времена у сусрету са Јавором.
ФК Војводина/Вошин дебитант Алекса Вукановић
Фото: ФК Војводина/Вошин дебитант Алекса Вукановић

Колико и бодови, још више начин на који су освојени, подигли су ниво самопоуздања играча пред искушења која следе, а гледаоцима вратили веру у квалитет и способности генерације да начине одлучан корак ка врху табеле. У кругу играча који су ниво игре довели до могућности за преокрет јесте и Алекса Вукановић. Воши је приступио последњег дана прелазног рока.

-Када је било извесно да нећу да продужим уговор у Емиратима, позвао ме је председник Војводине Драгољуб Збиљић и понудио услове који су мени били прихватљиви – присећа се Вукановић. – И са Марком Јовановићем сам се чуо, допао ми се њихов пројекат са младим играчима, као и понуђена ми улога да својим искуством допринесем у стварању победничке комбинације у перспективи. Врло брзо смо се договорили, све функционише у оквирима нашег договора.

Вукановић је за лоптом потрчао на стадиону Херцеговца у Гајдобри, играо је у саставу Бачке и ЧСК-а, одакле га је тадашњи тренер Драган Ивановић повео са собом у Крушевац када је преузимао улогу тренера Напретка. Постигао је 32 гола у 96 утакмица, што је био довољан разлог да се у шампионском Звездином тиму заинтересују за Напретковог стрелца. Остало је историја, исписивана на стадионима с обе стране државне границе.

-Немојте ме још остављати у историји, сада сам у најбољим годинама – уз осмех је коментарисао 31-годишњи фудбалер. – Истина, у договору са тренером, у почетку ћемо ићи мојим ангажманом у другом полувремену. Сада сам одиграо 20 минута, већ у наредној можда буде који минут дуже, можда будем и у улози стартера, о томе ће одлучити тренер. Поповић је много тога прошао, зна шта би и како би требало, опуштен је, нема тензија. Није му лако, с обзиром на то у каквим је околностима преузео тим. У ходу је морао да ресетује и да прави игру у складу са сопственом визијом. Била нам је потребна та победа као уверење да смо на правом путу.

Вукановић није једини играч који у новој средини није био ни један дан на летошњим припремама за нову сезону. Као искусан и одговоран професионалац, најпре према себи самоме, а потом и према послодавцу, редовно је тренирао по програму кондиционих тренера. Недостајаће у почетку сегмент који се односи на уиграност линија тима.

-Сада је најважније да је атмосфера у колективу за пример. Драго ми је да сам дошао у окружење искреног односа међу играчима. У старту сам прихваћен као да смо месецима заједно, а ја сам од раније познавао једино Кајевића. Брзо смо се разумели. Млађи играћи прихватају савет, саслушају, бонусима указујемо поверење, али их је потребно истрпети, не узимати им грешке преозбиљно.  Треба да се ради, није фраза. И радимо, поштено радимо и верујем да су то и навијачи приметили. Видели сте како је запад експлодирао када је Асмир погодио из пенала за три бода. Кренуло је с мртве тачке, а то и јесте најважније, после катастрофалног старта. Убеђен сам да Војводини неће бити проблем да првенство заврши међу четири тима у врху табеле – оптимиста је Алекса Вукановић, играч који у ногама има 263 утакмице (са дебијем против Јавора), четири титуле државног шампиона и два трофеја победника националног Купа.

Л. Бакмаз

EUR/RSD 117.1117
Најновије вести