У Сенти играју суперлигаши ТСЦ и Младост из Лучана

Пред фудбалерима ТСЦ-а, у суботу, од 18 часова, налази се суперлигашки деби на „њиховом“ терену у Сенти.
fudbal
Фото: Dnevnik.rs

Први гост биће им искусна и квалитетна екипа Младости из Лучана. Ова утакмица за тим из Бачке Тополе имаће изузетан значај, па се и због тога очекују добра фудбалска представа и велика подршка публике. Тренер ТСЦ Золтан Сабо изјавио је да је за екипу било важно и добро то што је у првом колу у гостима остварила победу против Вождовца, али да је то већ део прошлости и да јој следи још важнији деби - пред домаћом публиком.

- Очекује нас, верујем, одлична утакмица против екипе Младости, која је већ дуго у врху нашег фудбала. Респектујемо Лучанце, али ми играмо на нашем терену и желимо да наставимо серију победа, коју смо започели још прошле сезоне. Покушаћемо да победимо ривала и надамо се великој помоћи с трибина на стадиону у Сенти - истакао је Сабо.

Сабо је позвао навијаче ТСЦ-а да дођу у Сенту и увеличају утакмицу својим присуством.

- Улаз на стадион биће бесплатан и надам се да ћемо имати велику подршку с трибина, односно да ћемо уживати у правом фудбалском слављу - додао је Сабо.

Одбрамбени играч Бачкотополчана Борис Варга није имао дилеме са каквим циљем ТСЦ улази у меч са екипом Младости.

- Очекујемо победу наравно, баш као и у свакој утакмици. Биће тешко што се тиче одбране, али трудићемо се одиграмо на врхунском нивоу - поручио је Варга. - Атмосфера у екипи је одлична и верујем да је то наша мала предност у односу на остале суперлигаше.

Централни везни играч Јанко Тумбасевић, који је у у редове ТСЦ-а дошао овог лета, после трогодишњег боравка управо у Младости, истакао је да очекује веома тешку утакмицу, јер је противник јака и искусна екипа.

- Играмо на свом терену, имамо одличну екипу и даћемо све од себе да победимо - рекао је Тумбасевић. - ТСЦ и Младост негују другачији стил фудбала, али сам сигуран да мој садашњи тим може да наметне сопствени стил и оствари тријумф у суперлигашком дебију пред својим навијачима.

Утакмица ТСЦ – Младост у Сенти почиње у суботу, у 18 часова.

С. Р.

EUR/RSD 117.1527
Најновије вести