У сусрету са Земуном Војводини победа једина опција

Повратком у тренажни процес већине повређених фудбалера, у редовима Војводине подигао се ниво оптимизма пред завршницу јесењег дела сезоне.
Milan Đurić prevodiće saigrače u subotu  Foto: J. Grlić
Фото: Милан Ђурић преводиће саиграче у суботу  Фото: Ј. Грлић

Поново тренирају Милан Ђурић, Исмаел Фофана, Дамјан Гојков, Никола Симић, као и млади репрезентативци Александар Месаровић и Никола Гајић, тако да су тренутно ван екипе једино Никола Срећковић и Александар Мирков. То значи да ће тренер Драгомир Окука за утакмицу са Земуном, на стадиону “Карађорђе” (субота од 16 часова), имати на окупу скоро најбољи тим, с изузетком капитена Николе Антића, који је у прошлом колу у Лучанима зарадио црвени картон и мораће да паузира у наредна два сусрета.

- Добро је то што су нам се вратили повређени играчи, али треба узети у обзир чињеницу да је Ђурић паузирао пуне две недеље и видећемо у каквом је физичком стању и како подноси напоре - рекао је Окука. - Сигурно је и то да на Антића нећемо моћи да рачунамо, тако да ћемо моји сарадници и ја имати још посла до утакмице и проналажења одговарајућих решења у тиму. Било како било, ко год да се нађе у екипи, мораће да пружи све од себе како бисмо савладали ривала, јер право на било какав алиби једноставно немамо.

За нас не постоје јачи и слабији ривали, јер сваки сусрет, видело се то добро у овој сезони, за нас је тежак и морамо да уложимо максимум напора (тренер Окука)

Земун се налази на 14. месту на табели са само 13 освојених бодова. То, међутим, не заварава искусног стручњака, који је свестан чињенице да ни тим који предводи у овој сезони не игра на нивоу на којем то љубитељи фудбала од њега очекују.

- Земунци су при дну табеле, али ни ми се не налазимо у сјајној позицији. У суботу нас очекује утакмица која ће се играти по тешком терену, али, понављам, ни то, ни било који други фактор не сме да нам буде изговор. Фудбалери Војводине морају да буду свесни чињенице чији дрес носе и да буду способни да одоле свакој врсти притиска.


Лазаревић или Хухумис мењају капитена

Никола Антић нема право да заигра против Земуна, ни у наредној утакмици с Радом. Окука није рекао ко ће га заменити уз леву линију терена, а, ако је судити по неким ранијим случајевима, најближи томе су Милан Лазаревић и Дијамантис Хухумис. Наравно, коначну одлуку донеће тренер.


Победа нам је једини циљ и у складу с тим мораћемо да играмо. Никада није лако када се у спорту нешто мора, али тако је - како је. За нас не постоје јачи и слабији ривали, јер сваки сусрет, видело се то добро у овој сезони, за нас је тежак и морамо да уложимо максимум напора како бисмо стигли до жељеног циља. Хоћемо да до краја јесени освојимо што више бодова, а најважнија је прва утакмица, у овом случају то је дуел са Земуном.

Због здравствених проблема који су мучили играче, а у складу с његовим опредељењем да на терен могу да истрче само они који су максимално спремни, занимало нас је да ли тренер има визију екипе која ће почети утакмицу у суботу.

- Имам неке замисли, али, понављам, пуно ће зависити од тога колико ће Милан Ђурић бити спреман за утакмицу – рекао је Окука.

        А. Предојевић

EUR/RSD 117.1309
Најновије вести