У Војводину стигао и Немања Ахчин

Војводина је дефинитивно врло активна у финишу прелазног рока, с обзиром да је нови члан црвено – белих од данас Немања Ахчин.
Nemanja Ahcin
Фото: Немања Ахчин, фото: ФК Војводина

Овај момак у априлу је напунио 24 године, а игра на позицији задњег везног играча. То место у тиму Воше је оцењено као дефицитарно, те је жеља струке и клупских оперативаца била да се оно попуни квалитетним играчем, поготово након повреде стандардног Дамира Зломислића у градском дербију са Пролетером.

Ахчин је стигао из словеначке екипе Кршко. Рођен је у Панчеву, прошао је омладинску школу Црвене звезде. Сениорску каријеру започео је у Сопоту, а наступао је и за Радник из Сурдулице, Црвену звезду, црногорски ОФК Грбаљ, лучанску Младост, Нови Пазар, Динамо из Панчева, Мачву, Инђију и Кршко, где је у протеклој полусезони боравио као позајмљен играч. Немања Ахчин већ је ушао у тренажни процес и ставио се на располагању шефу струке Новосађана Александру Веселиновићу.

Подсећања ради, почетком ове недеље Војводина је довела двојицу нападача – Огњена Ђуричина из суботичког Спартака, као и центарфора из белгијског Генка, Дарка Бједова. Довођењем Ахчина, позиције које су у клубу процењене као дефицитарне, попуњене су. То не значи да сам финиш прелазног рока неће донети још неког новајлију, али вероватно значи да долазак Драгољуба Срнића, рођеног брата Звездиног нападача Славољуба, више није у првом плану.  

Са једне стране, долазак великог броја новаљија од почетка прелазног рока (са Ахчином тај број се попео на 15), а тројице у финишу фудбалске пијаце која се затвара сутра у поноћ, значи да Војводина ове сезоне има практично потпуно нов тим, с обзиром да је отишло 12 играча, а највероватније ће им се продрућжити и тринаести, Лазар Зличић. У таквој консталацији ствари, јасно је да за озбиљније игре и резултате треба времена, да ће још воде протећи Дунавом док се већина коцкица у тиму сложи. Са друге стране, последње три аквизиције (Ђуричин, Бједов и Ахчин) испословане су након шест првенствених кола и мноштва тренинг – утакмица, када се већ назирала слика о томе на којим позицијама треба појачати конкуренцију, што би свакако требало да донесе већи квалитет екипе.

Д. Кнежић

EUR/RSD 117.0746
Најновије вести