УБЕДЉИВА ПОБЕДА УБЉАНА У НОВОМ САДУ Младост ГАТ - Јединство 3:4

Иако је утакмица посебно важна била за Новосађане, много већу жељу за победом показали су гости из Уба и заслужено су, веома убедљиво, до ње и стигли.
lopta
Фото: pixabay.com

Боље су отворили сусрет играчи Јединства, који су претили углавом по боковима. Играчи Младости ГАТ нису се најбоље сналазили на тешком терену, што су ученици тренера Жарка Јовановићакористили и у брзим контрама, најчешће преко Зубаируа и Квакуа, настојали да запрете.

У 10. минуту фантастичан гол за госте постигао је Ибрахим Зубаиру, који је примио лопту на левој страни, повукао је ка средини, а онда, с двадесетак метара, погодио даље рашље гола Стефана Дражића. После грешке одбране новосадске екипе у 22. минуту, поново је Зубаиру шутирао, додуше непрецизно, а само 30 секунди касније и Кваку се нашао у стопостотној прилици, али је неко од дефанзиваца Младости ГАТ с линије избацио лопту.

Спаса домаћину, међутим, није било у 27. минуту, када је на убачену лопту с десне стране сјајно скочио Карикари Кваку и главом по други пут послао лопту у Дражићеву мрежу. За игру двојца из Гане одбрана Новосађана није имала решење, јер су брзином били доминантни у односу на дефанзивце домаћина и то су максимално користили.

Смањили су вођство гостију играчи тренера Бранка Жигића у 39. минуту, када се у гужви у казненом простору Јединства најбоље снашао штопер Немања Илић и из непосредне близине просто угурао лопту у гол.

Тек што је кренуо наставак, севнула је нова контра Јединства, сам испред голмана нашао се поново Кваку и, постигавши свој други гол, повисио је резултат на 3:1. Киша која је пала током полувремена, додатно од терена направила праву ораницу, али то није сметало Зубаируу, који је у 65. минуту поново затресао мрежу, потврдивши праву катастрофу „гатоваца“, који су тако остали на последњем месту на табели и у веома тешкој ситуацији.

Накратко је домаћин, головима Вукечвића из пенала у 86. и Чечарића у 89. минуту, пробудио наду код малобројних гледалаца да може барем до изједначења, али времена за такав подвиг није било.

А. Предојевић

 

НОВИ САД: ГАТ арена, гледалаца: 400, судија: Симић (Ужице). Стрелци: Н. Илић у 39, Вујачић (из пенала) у 86. и Чечарић у 89. за Младост ГАТ, Зубаиру у 10. и 65, Кваку у 27. и 48. минуту за Јединство. Жути картони: Н. Илић, Брборић, Бугарин, Бјелош (Младост ГАТ), Димитрић, Станојевић, Богдановић, Додеровић, Јовановић (Јединство).

МЛАДОСТ ГАТ: Дражић 5,5, Танасин 5,5, Н. Илић 5,5, Бугарин 5, Јездовић 5, Бјелош 5 (од 69. Јокић 5), Брборић 5 (од 46. Поповић 5), Ђуричин 5 (од 46. Живковић 5), Кокановић 5 (од 46. Вукчевић 5,5), Ф. Илић 5, Чечарић 5,5.

ЈЕДИНСТВО: Јовановић 6, Богдановић 6, Станојевић 6,5 (од 64. Денић 6,5), Миладиновић 7 (од 71. Ракић 6,5), Додеровић 7, Андрић 6,5, Рајовић 6,5, Радовановић 7, Зубаиру 8,5 (од 85. Стеванчевић -), Димитрић 7 (од 64. Адамовић 6,5), Кваку 8 (од 85. Бошковић -).

ИГРАЧ УТАКМИЦЕ: Ибрахим Зубаиру (Јединство) 8,5.

EUR/RSD 117.1192
Најновије вести