Уочи припрема ФК Војводина за нову такмичарску сезону: Стабилан први корак основ је свему

Разлика између великих и малих, између осталог, јесте и у домету одскока приликом пада. Велики, по правилу, одскоче високо, мали остају приземљени.
milan rastavac
Фото: Milan Rastavac, foto: Youtube Printscreen

Војводина јесте пала, жестоко, треснула је да боли... Истовремено, у Србији нема фудбалског поштоваоца који не би био сагласан у погледу завидне Војводинине позиције у српском фудбалу. Тако размишљају у управи клуба, сагласни с њима су у стручном штабу, док играчима не преостраје ништа друго него да верују и да вером у скочност Војводине после пада одговоре на изазов који су навијачи пред клуб поставили мораторијумом на акцију „управа напоље“.

После прозивке шефа стручног штаба Милана Раставца и неколико тренинга на теренима Бошков центра нити је могуће сабирати утиске, још мање изводити закључке о спремности екипе за искушења која следе. О емоцијама, међутим, могуће је у сваком тренутку.

– Срећан сам, дошао сам кући и радим у клубу у коме сам поникао и све се то дешава уз врло пријатну емоцију – казао је Раставац. – Дуго сам у Војводини и уз Војводину, већину људи у клубу познајем од раније тако да смо сарадњу врло брзо успоставили. Знао сам шта ме чека, у шта улазим, спремио сам се да помогнем у решавању проблема и то се сада дешава.


Нешковић продужио уговор

Члан младе репрезентације Србије Михаило Нешковић (22) продужио је уговор са Војводином на још две године. У претходној сезони 11 пута је играо у првенственим утакмицама и три пута је учествовао у сусретима за Куп Србије. Ни један меч није одиграо свих 90 минута.


Кратка такмичарска пауза мање је одговорала играчима, више њиховим тренерима. Први нису имали времена ни да одмор поштено испланирају, други нису морали да брину о физичком изгледу играча, њиховој „килажи“ и кондицији.

– Наши играчи су свесни шта их чека – наставља Раставац. – Мој први утисак је формиран на основу сусрета са огромном количином младости. То је врло млад тим и та младост се рефлектује и освежава све около. Следићемо опредељење које је Војводину красило кроз историју клуба да поштује своју омладинску школу и да тражи чврсту везу између школе и првог тима. Сви ће добијати прилику да постану значајан део такмичарскопг састава. Унутар првог тима задржаваће се толико колико на прави начин искористе поверење које им је указано.

Уз разумевање традиционалног опредељења у „пола белом, пола у црвеном“ и поштовање вредности омладинске школе „Илија Пантелић“, извесно је да без појачања у прелазном року неће да буде лако успоставити везу између жеље и намере да се до жељеног одскока и стигне.

– То јесте извесно и то јесте процес на коме ћемо да радимо. Свесни смо докле можемо да добацимо у овом моменту. Не заносимо се да ћемо у једном прелазном року и са два-три решења решити све наше проблеме у вези са саставом. Јасно нам је да ће то да буде процес у коме морамо да направимо стабилан први корак и да онда радом, временом, дођемо у ситуацију да припремимо добар и поуздан други, трећи и сваки наредни корак у прелазним роковима који ће да уследе – нагласио је Раставац.


Жеље Вукадиновић, Медојевић...

Тренер Војводине Милан Раставац пожелео је да, из круга играча којима истиче уговор, задржи Миљана Вукадиновића.

– Вукадиновић јесте наша жеља – потвдио је наш саговорник. – Преговори трају и видећемо како ће да се заврше.

Жеља управе јесте и некадашња узданица Војводине Слободан Медојевић, који се пре 10 година отуснуо пут Бундеслиге.

– Не бих да откривам детаље око неких појединачних имена. Али, клуб има амбицију да неке од својих значајних играча из претходног периода и који су активни у својим клубовима врати у Војводину и понуди им да буду део колектива – остао је загонетан Раставац.


Први део припрема Војводина ће реализовати на теренима у својој бази у Ветернику. Други део, до почетка нове такмичарске сезоне, планиран је на словеначком Похорју, где ће уследити и пет контолних утакмица са клубовима из окружења.

Л. Бакмаз

EUR/RSD 117.1199
Најновије вести