Ускоро филм о Пиксију, легендарном играчу Црвене звезде (ВИДЕО)

БЕОГРАД: Продукцијска кућа Hit and Run, редитељ Милош Пушић, те продуцент и глумац Бранислав Трифуновић, упустили су се у велики подухват и почели снимање документарца о једној од највећих легенди фудбала, Драгану Стојковићу Пиксију.
xx
Фото: EPA/SASA DJORDJEVIC

Филм радног назива „Пикси“ требало би да угледа светлост дана следеће године, а екипа је до сада обишла више од десет земаља, где су разговарали са бројним личностима из света спорта, не би ли прикупили што више информација и публици што веродостојније приказали како је изгледао животни и професионални пут ове спортске звезде.

Велику улогу у креацији овог документарца има и сам Пикси. 
Након што су постигли договор о снимању, изјавио је да је његова каријера таква каква јесте, али да нема ништа против да се та каријера сагледа из другог угла, јер је то начин да се публици пренесе порука о посвећености и залагању који су неизоставан део сваког успеха. 
Због тога је препустио целу причу Милошу Пушићу и Браниславу Трифуновићу који његов рад страствено прате још од клиначких дана. 

"Поштовање и углед који Пикси ужива у Јапану су невероватни. Лично сам се уверио у то у Токију. Већина Јапанаца не зна тачно где је Србија, али сви знају ко је Пикси. Тада сам први пут помислио да је могуће снимити филм о њему", рекао је Пушић, те додао да је досадашње снимање представљало велику авантуру, јер се филм снима у више од десет земаља. 

О Пиксију у филму говоре нека од најважнијих имена у свету фудбала данас: Ивица Осим, Мишел Платини, Арсен Венгер, Жан Пјер Папен, Дејан Станковић, Рефик Шабанаџовић, Бернар Тапи и многи други.

 Најбоље од Пиксија

EUR/RSD 117.1527
Најновије вести