Вазура: Сезона успешна, зарадили скоро 19 милиона евра

Генерални директор Фудбалског клуба Партизан Милош Вазура оценио је претходну сезону као успешну, како резултатски, тако и финансијски.
milos vazura
Фото: Youtube Printscreen

"Презимили смо у Европи, од ње смо зарадили 5,7 милиона евра, успешно смо завршавали текуће обавезе. Прелазни рок прошлог јуна био је добар. Од Леонарда смо зарадили 4 милиона евра, а дошао је за нула, Немању Михајловића, који је дошао за 200.000 евра, продали смо за 1,6 милиона евра, Ђурђевића смо продали за 2,5 милиона евра, а дошао је за нула, продали смо Николу Миленковића Фиорентини за 5,1 милион евра", подвукао је рачун Вазура за Мондо.

Додао је да је тим продајама Партизан себи обезбедио мир и стабилност, али и да ће морати да настави да продаје играче, јер то јесте основни извор прихода клуба.


Следећа инвестиција - грејање терена

"Следећа ставка за реновирање биће прављење новог терена са системом грејања. То је улагање у оно што је навредније - то су играчи. Надам се да ћемо ове године издвојити средства за то", рекао је Вазура за Мондо.


Што се тиче дуговања према другим странама, Серђу Бертију, менаџеру некадашњег штопера, сада играча Атлетико Мадрида Стефана Савића, Партизан је дужан још 250.000 евра (укупан дуг према Бертију је био 550.000 евра), а Словану из Братиславе, из којег је дошао Сејдуба Сума, београдски клуб је дужан још 200.000 евра, као и да је за Андрију Живковића Партизан још у обавези да исплати 650.000 евра.

Техничко партнерство са "Најкијем" ће бити настављено и у наредне две сезоне, а обновљено је и партнерство са компанијом Телеком Србија.

EUR/RSD 117.1117
Најновије вести