ВЕЧЕ ДОНАТОРА И ПРИЈАТЕЉА ФУДБАЛСКОГ КЛУБА КУЛА: Сјајно дружење у Мађарском културном центру „Непкер“ у Кули

Клуб се тренутно такмичи у Сомборској подручној лиги. Јесен је завршена на 14. месту на табели. У зимском прелазном року дошло је до промена како у струци тако и у играчком кадру. Нови тренер је Младен Проле, а од играча дошли су искусни Александар Ћовин и Јанко Кулић, али и млађи Немања Кулић, Марко Ровчанин, Миљан Ђођић, Богдан Гачевић, што обећава ведрије пролеће.
Ђорђо Бојанић

Рада и труда не мањка, а оно чега мањка је бољка свих спортских колектива, а реч је о финансијама, па су председник клуба Ђорђе Букејловић и његова „десна рука“ успешни привредник Миодраг Мишо Поповић одлучили да организују „Вече донатора“ како би се захвалили људима који помажу клубу и пробудили интерес код оних који ће помагати у наредном периоду.

Овоме скупу је присуствовало више од стотину званица које је поздравио председник Букејловић.

– Финансијска ситуација у клубу није сјајна, али имамо велику подршку локалне самоуправе и без ње питање је како бисмо уопште опстали. Имамо добру сарадњу и са локалним привредницима, а овом приликом се захваљујем и председнику општине Кула, Дамјану Миљанићу, који има разумевања и свест о важности очувања аматерског фудбала и спорта уопште. Та подршка нам даје ветар у леђа и наставићемо и даље да будемо у клубу и уз клуб, те ће игралиште на Гедеру и даље бити место окупљања свих генерација којима су „Кула“ и фудбал у срцу – рекао је председник ФК „Кула“ Ђорђе Букејловић.

Присутне су поздравили и председник општине Кула Дамјан Миљанић, секретар Фудбалског клуба Војводина Александар Влашкалић и почасни председник Општинског фудбалског савеза Кула Жарко Поповић.

Фото: Ђорђо Бојанић

Председник општине Кула Дамјан Миљанић је рекао да локална самоуправа кроз конкурсе подржава рад и функционисање свих фудбалских клубова. Такође, нагласио је и да општина у потпуности покрива трошкове одржавања спортских терена, те да је и то вид конкретне подршке спортским колективима на територији општине Кула.

Секретар Фудбалског клуба „Војводина“ Александар Влашкалић је бранио боје Куле као играч у млађим категоријама, а данас, када је изградио своје име и репутацију у српском фудбалу, истиче да не заборавља фудбал у општини из које је потекао и да је лично веома ангажован на пружању сваке врсте помоћи, како Кули, тако и осталим клубовима.

– Морам рећи да, с обзиром на то да се крећем међу људима у српском фудбалу, многи хвале функционисање Фудбалског клуба Кула и како дочекују гостујуће екипе и службена лица. Види се у том клубу велики напредак и да ту постоји домаћин и честитам људима који промовишу аматерски фудбал и који време проводе уз те фудбалере, а посебну похвалу и дужно поштовање треба указати фудбалерима који слободно време проводе на стадиону и који се залагањем боре за сваки бод – рекао је Влашкалић.

Истакнути спортски радник, почасни председник ОФС Кула Жарко Поповић је уз поздравне речи челницима клуба поклонио 20 примерака своје књиге „Дидактички фудбалски приручник“ , а Вече донатора је потом настављено уз живу музику и богату томболу од које је сав приход остао у клупској благајни.


Дуга традиција

Фудбалски клуб Кула основан је 1978. године на економији Козара, на Новој Кули и тада се звао „ППК Кула“ Највећи успех клуба је шампионска титула у Подручној лиги Сомбор у сезони 1985/86.

Мноштво људи је радом, трудом и залагањем оставило трага у овом клубу, а само неки од њих су Ненад Матаруга, Жарко Булатовић, Боро Дакић, Драгић Вујичић, Сретен Ћукаловић.


Ђ. Бојанић

EUR/RSD 117.1527
Најновије вести