ВЕЧИТИ ДЕРБИ ОБЕЛЕЖИЋЕ И СТРАНЦИ: Удариће земљак на земљака

Безмало сваки вечити дерби повлачи питања: ко ће се од странаца наћи у стартним поставама и кога ће тренери морати да елиминишу?
1
Фото: Дуел Хвана и Натха, фото: ФК Ц. звезда

Владан Милојевић тих проблема неће имати у првом пролећном дербију, јер поједини су играчи добили српске пасоше, а други немају тај проблем откако се од јесенас играчи из земаља чланица Европске уније не воде као странци. Црвена звезда тако има четворицу "правих" странаца, а пред дерби је лакнуло и Игору Дуљају, пошто је Гајс Захид ослободио једно место предвиђено за фудбалере који не потпадају под категорију домаћи, иако је он Норвежанин (Норвешка није чланица ЕУ, али њени играчи имају иста права као и фудбалери из земаља Уније).

Ипак, мораће једног Партизан да се одрекне за меч, који би могао да одреди домаћинство наредног вечитог дербија. Матеус Салдања, Леонард Овусу, Франк Кануте, Јунг Џун Гох и Денил Кастиљо немају папире неке од европских земаља. Бразилац је први стрелац  Суперлиге, ударна је игла Парног ваљка и зацементиран је у првој постави. А, уколико се Игор Дуљај одлући да прецрта еквадорског дефанзивног везисту, који је пристигао на позајмицу из Шахтјора, биће то окршај осморице легионара из четири државе.

Што би даље начило: удариће земљак на земљака у вечитом дербију. На супротним странама биће сународници Омри Глазер и Бибарс Натхо (Израел), Хван Ин Бом и Јунг Џун Гох (Јужна Кореја), Осман Букари и Леонард Овусу (Гана), као и Шериф Ендијаје и Франк Кануте (Сенегал).

EUR/RSD 117.1527
Најновије вести