Велики изазов за ВОЈВОДИНУ, али и МОТИВ ВИШЕ за игру

Војводина је прва препрека Црвеној звезди на њеном путу одбране шампионске титуле. Новосађани су, због искушења у квалификацијама за Лигу конференција, тражили одлагање меча, позивајући се на праксу уочи петог првенственог кола у претходном првенству када су прихватили Звездину молбу за одлагањем, због учешћа шампиона на европској сцени.
Дневник/ Александар Буснић  
Фото: Дневник/ Александар Буснић  

Овога пута, међутим, разумевање у супарничком табору је изостало. Зато је тренер Батак са сарадницима на великом искушењу да тактизира што се састава тиче, с обзиром на ритам среда – недеља у одигравању утакмица на два фронта.

-Наш распоред јесте изузетно тежак, али то нам је мотив више да у Београду наступимо као тим са 100 посто могућности, па нека победи ко буде бољи – каже дефанзивни везни играч Војводине Александар Буснић. – О квалитетима Звездиног тима сувишно је било шта рећи, немају слабе карике у екипи. Играју тимски, брзо, негују висок пресинг, од голмана до шпица све врхунски играчи. Нови тренер донео је и нове идеје у њиховој игри. Биће тешко, али не и немогуће да им парирамо и да баш у игри са шампионом неке ствари у нашој игри поправимо пред реванш са Апоелом.

Буснићево мишљење деле и његови саиграчи, као и чланови стручног штаба новосадског тима. С обзиром на то да им распоред није био наклоњен најављене су и извесне промене у саставу екипе у односу на меч са Апоелом у Ниокозији.


Малбашић и Кајевић тек са Апоелом

Искусни играчи Филип Малбашић и Асмир Кајевић због повреда нису били у саставу који је започео европску причу на Кипру.

-Велика је вероватноћа да ће њих двојица бити на располагању стручном штабу за реванш утакмицу са Апоелом у четвртак на Карађорђу – рекао је Бојан Незири. – Не желимо ништа да ризикујемо у могућностима да заиграју против Звезде. Пред нама је велика шанса да се пласирамо у треће коло квалификација европског такмичења, тако да ћемо Малбашића и Кајевића да поштедимо искушења у Београду.


-Утакмица са Црвеном звездом је увек велики изазов за свакога у српској Суперлиги – сагласан је члан Батаковог стручног штаба Бојан Незири. – Идемо на „Митић“ отвореног гарда, да се представимо у најбољем светлу против реномираног противника, који је променио пола састава у односу на претходну сезону и са новим тренером направио одличан посао. Респектујемо их, али се не плашимо. Напротив, утакмица са Звездом јесте додатни мотив сваком тиму и сваком играчу појединачно да се представе фудбалским поштоваоцима у Београду, претпостављам пред препуним трибинама.

Неколицина играча се, после утакмице са Апоелом у Никозији, пожалило на повреде, тако да Незири није могао са сигурношћу да најави са којим играчима Војводина намерава да се супротстави шампиону. Да ће промена у састави да буде потврдио је и Батаков асистент, руководећи се намером да шансу укажу и неколицини младих и за надигравање свежих играча.

Недељни сусрет Црвена звезда – Војводина, на стадиону „Рајко Митић“ у Београду, почиње у 20 часова. Пренос је на каналу Арена премијум 1 (А1П).

Л. Бакмаз

EUR/RSD 117.1527
Најновије вести