Велс бољи од Турске, Бејл промашио пенал

Фудбалска репрезентација Велса савладала је Турску 2:0 (1:0) у утакмици другог кола А групе на Европском првенству.
vels
Фото: Tanjug (Tolga Bozoglu/Pool Photo via AP)

Стрелци за Велшане били су Арон Рамзи у 43. и Конор Робертс у 90+5. минуту. Герет Бејл промашио је пенал у 61. минуту.

Велшани су овом победом стигли до четвртог бода који им даје велике шансе да се пласирају даље, док је за Турску готово све завршено после другог пораза.

Обе екипе од старта су кренулое силовито.  Арон Рамзи је после сјајног додавања Гарета Бејла био на неких шест метара од гола, али голман Чакир је одбранио ногом и спречио гол. Три минута касније уследила је прилика за Турску и Бурака Јилмаза, Ундер га је сјајно упослио, али нападач Лила је шутирао поред гола.

Затим је Бејл је као на тацни послужио Рамзија, он није био у офсајду, нашао се сам пред Чакиром, али је лоше захватио лопту и послао је преко гола. Турска је покушала да појача ритам, имали су добар налет у 30. минуту када је Морел два пута успео да отклони опасност. Онда је у финишу првог полувремена коначно постигнут погодак. Опет је Гарет Бејл припремио шансу Рамзију који је рутински крај Чакира послао лопту у мрежу и тим резултатом се отишло на одмор.

Велики број прилика за гол уследио је и у другом полувремену. Бејл је у 53. минуту покушао шутем са 20 метара, да би минут касније после корнера, Бурак Јилмаз имао колосалну шансу за Турску, лопту је са ивице петерца послао преко пречке. Пет минута касније, опет је Рамзи имао прилику, али је Чакир одбранио.

У 61. минуту свиран је пенал за Велс када је Челик срушио на линији казненог простора Гарета Бејла. Али је Бејл је катастрофално извео пенал, послао је лопту високо преко гола, да би који секунд касније имао неочекивану прилику да се искупи, али је био непрецизан поново.

Покушала је Турска у финишу да изједначи, селектор Гунеш је вршио измене, али је Бејл у 79. минуту имао шансу на другој страни, могао је да повиси на 2:0 после центаршута Рамзија. Велшани су до краја успели су да издрже притисак, а у надокнади времена преко Конора Робертса дуплирали су предност и стигли до победе од 2:0.

EUR/RSD 117.1117
Најновије вести