Весли Снајдер: Тадић и његов менаџер имају моћ у Ајаксу

АМСТЕРДАМ: Бивши фудбалер Ајакса и холандске репрезентације Весли Снајдер тврди да капитен репрезентације Србије Душан Тадић и његов менаџер имају велику моћ у тиму са "Јохан Кројф арене".
dusan tadic ajaks
Фото: Душан Тадић, АјаксTanjug (AP Photo/Peter Dejong)

Тадићу је агент Милош Миленовић, који заступа и тренера Ајакса Алфреда Шројдера, а Снајдер зато сматра да Србин утиче на састав "копљаника".

Ајакс је поражен у два меча Лиге шампиона од Наполија укупним резултатом 10:3, а Тадић је на првом мечу у Амстердаму (1:6) добио црвени картон због ког је пропустио наредни меч у Италији.

"Зашто тренер Шројдер није почео са Кудусом на месту десетке и са Бробијем као нападачем? Зашто је играо Дејви Класен? Имам озбиљне сумње да је то урадио, јер да је прошло добро, то би био крај за Душана Тадића", изјавио је Снајдер у емисији Вероника офсајд, а пренели бројни холандски медији.

Холанђанин тврди да је о ситуацији у Ајаксу информације добио из клуба и да играчи нису задовољни.

"Мислим да сам у праву. Не чујем ово изокола, него из клуба. То се не свиђа играчима. Не ситуација са тренером, него како се ствари развијају. Тадићев агент има велику моћ у Ајаксу. То никад није било у Ајаксу, да један менаџер има толику моћ. Можда се то догодило када је Марк Овермарс напустио клуб", рекао је Снајдер, ком није први пут да јавно критикује капитена Србије и Ајакса Душана Тадића.

Српски фудбалер одиграо је ове сезоне 13 утакмица за Ајакс у свим такмичењима и једном се уписао у стрелце, а забележио је шест асистенција.

EUR/RSD 117.1527
Најновије вести