Владимир Гаћиновић је нови шеф стручног штаба ФК Спартак Ждрепчева крв

По одласку Александра Веселиновића с места шефа стручног штаба фудбалера Спартака Ждрепчеве крви, управа Суботичана реаговала је веома брзо.
spartak fk
Фото: Дарко Секуловић, Владимир Гаћиновић и Љубиша Дунђерски, фото: ФК Спартак

У плеј-офу “плаве голубове” ће предводити Владимир Гаћиновић, дојучерашњи Веселиновићев први помоћник и отац репрезентативца Србије Мијата Гаћиновића, којем ће у раду помагати Саво Павићевић и Дарко Секуловић, док ће с радом наставити и тренер голмана Срђан Жакула. Тим поводом, у Спартаку ЖК јуче је одржана промоција новопостављених тренера, а сарадња са Гаћиновићем договорена је на две сезоне.

„Пре свега, желим да се захвалим Александру Веселиновићу за све оно што је у Спартаку ЖК урадио“, рекао је спортски директор Љубиша Дунђерски.

„Аца је отишао у Нови Сад, а његов наследник на нашој клупи је Владимир Гаћиновић, који ће наставити са започетим послом. Сигурно је да никаквих проблема неће имати, напротив, добиће и већ има пуну подршку свих клупских структура. За помоћника је именован Дарко Секуловић, ту је и Саво Павићевић, који је и у претходном периоду сарађивао са Гаћиновићем, тако да само настављамо нашу причу, која нас је довела до петог места на табели. Једном речју, Спартак ЖК није изгубио, већ је добио тренера и верујем да сам тиме све рекао.“

Реч је потом преузео Владимир Гаћиновић, који се захвалио на именовању, а потом је додао:


Шта је било - било је

Одлазак Александра Веселиновића у редове Војводине, утисак је, Суботичане није оставио неспремнима. То сведочи и брзо именовње новог шефа струке, а Љубиша Дунђерски то је додатно потврдио следећим речима:

„Оно што је било - било је. Догађања за нама су већ постала ствар прошлости, затворена књига, а ми пред собом имамо циљеве и посвећујемо се њиховом остварењу. Имамо квалитетан стручни штаб, на челу с Владимиром Гаћиновићем, и сада се окрећемо раду с екипом како би она и у наставку првенства оправдала високи углед који је до сада стекла.


„Не знам да ли сам заслужио све ове лепе речи, јер тек треба да се докажем као тренер, односно шеф стручног штаба. У сваком случају, почаствован сам тиме што сам промовисан у шефа стручног штаба, односно што уочавам став руководства клуба да сам особа од поверења, што ми представља велику част и још већу обавезу. Захвалност дугујем и Александру Веселиновићу на успешној сарадњи. Свестан сам какав је тренутак у којем се налазимо, следи нам почетак плеј-офа и знамо шта се од нас очекује. У сваку утакмицу ући ћемо максимално ангажовано, а задатак нам је да, у односу на неке последње првенствене сусрете, подигнемо ниво игре и вратимо се на стари колосек. Тај посао не бих могао да обавим сам, али ћу то, верујем, моћи да спроведем у дело уз пуну помоћ мојих сарадника.“

Помоћник Дарко Секуловић такође није крио задовољство.

„Захвалан сам управи на поверењу, а Спартак ЖК ми је постао друга кућа. Драго ми је што је суботички клуб у мени препознао човека који може да му помогне и бићу на располагању шефу Гаћиновићу 24 сата дневно. На првом тренингу ми се допала атмсфера међу играчима и сада ми преостаје да засучем рукаве како би екипа максимално спремна дочекала наредних седам кола плеј-офа“, најавио је Секуловић.

А. П.- С.С.

EUR/RSD 117.1207
Најновије вести