Владимир Милетић оптимиста пред меч између Војводине и Вождовца (18)

Септембар месец у Војводини освануо је у знаку нових играча у колективу, чији је спортски директор Марко Јовановић успешним трансакцијама потврдио да је реч о вештом менаџеру чије је познавање прилика у фудбалским релацијама у земљи и у иностранству учврстило стабилну основу за постизање такмичарског циља у сезони.
1
Фото: Ф. Бакић

Поред деветорице новајлија, међутим, не пропушта прилику да обнови и уговоре са младим играчима, којима је вратио уверење да су на правом месту, Међу њима је и 19-годишњи Владимир Милетић, момак из Бруса, који је после играња у омладинском тиму Црвене звезде, пре две године, дошао у Војводину. Продужио је уговор на још три године.

- Са задовољством сам прихватио услове, дефинисане новим уговором, до лета 2025. године- каже Милетић. – Уочио сам колико је другачија атмосфера у клубу у односу на претходну сезону и нисам се двоумио у погледу наставка каријере. Брзо смо све договорили, учинићу све да оправдам поверење Управе и тренера Раставца. 

- Поносни смо на то да је Милетић продужио верност клубу. Реч је о младом, талентованом играчу, члану младе репрезентације. Очекујемо да нам у току сезоне помогне у реализацији циља који смо поставили уочи почетка такмичења. За пола сата игре против Радничког донео је нешто ново у игри тима. Верујем да ће успети да избори место у стартној постави – прокоментарисао је Милетићев потпис спортски директор Војводине Марко Јовановић.   


Милановић на центру

Данашњи дерби сусрет 10. првенственог кола, између Војводине и Вождовца на Карађорђу у Новом Саду, судиће најмлађи члан судијског суперлигашког колегијума, арбитар са знаком ФИФА Милош Милановић из Ћуприје. Почетак је у 18 часова. Пренос је на каналу Арена спорт 3 (А3).

Антонијевић девето појачање  

После септембарског првенца Николе Чумића из Олимпијакоса, што се новајлија у дресу Војводионе тиче, уговор на три године потписао је и 22-годишњи Филип Антонијевић из милановачког Металца, чији је дрес у актуелној сезони Прве лиге Србије облачио на свих шест утакмица. Постигао је један гол, на утакмици са сремскомитровачким Радничким у четвртом колу.  Игра на позицији левог бека. 


    У млађим српским селекцијама Милетић је одиграо 14 утакмица и постигао четири гола. У претходном колу против нишког Радничког ушао је у игру уместо Кабића средином другог полувремена. Данас је на програму дерби 10. кола у коме ће Војводина и Вождовац потражити правац до друге позиције на табели.      

  -Изостао сам на почетку првенства због учешћа у играма националног тима. Паузу ми је продужила вирусна пандемија, тако да сам био изван строја извесно време. Али, ето, чим сам се вратио добио сам прилику да заиграм против Радничког. Убедљива победа доста нам је значила да се подигнемо на ниво с почетка првенства, после три нерешена резултата. Верујем да ће атмосферу из свлачионице препознати наши навијачи и у издању са Вождовцем и да ће се радовати, заједно с нама, још једном добром издању Војводине и новој победи.        

Позив у младу репрезентацију намеће се као логичан след догађаја после играња у селекцијама до 16, до 17 и до 19 година. Међутим, као императив Милетић је себи наметнуо обавезу да најпре у клуибу оправда поређење са славним земљаком Немањом Матићем, на чијој позицији игра у клубу на чије је поверење одговорио потписом на новом уговору. 

Л. Бакмаз 

EUR/RSD 117.1050
Најновије вести