Влаовић остаје на челу ФК Војводина, Самарџић председник Скупштине

У медија сали Фудбалског центра “Вујадин Бошков” је одржана Изборна Скупштина ФК Војводина за период од 2018. до 2022. године.
skupstina fk vojvodina, dnevnik.rs
Фото: Са једне од ранијих Скупштина ФК Војводина/Дневник.рс

Једногласно је изабран нови Управни одбор клуба за наредне четири године, а на његовом челу поново ће, као и у протеклих пола године, бити Душан Влаовић.

- За чланове Управног одбора предлажем као потпредседнике Љубомира Апроа и Ненада Рончевића, као и Живана Коларског, Душана Бајатовића, Николу Васиљевића, Томислава Кнежевића, Драгољуба Самарџића, Бранка Ђурића и Милана Ђукића - предложио је Влаовић, с чиме су се чланови новог сазива Скупштине, такође без гласа против, сагласили.

Потом су изабрани чланови Надзорног одбора, а онда је за директора клуба поново именован Дарко Јевтић. Лица овлашћена за заступање клуба у наредне четири године биће Влаовић и Јевтић. Након тога, председник клуба Душан Влаовић је изложио план рада клуба у наредном четворогодишњем периоду.    

Фото: Dnevnik.rs

- Пре пола године смо започели и сада ћемо само наставити с одговорним и напорним радом - истакао је он. - Приоритети су нам били деблокада рачуна и финансијска стабилизација ФК Војводина, у чему смо у највећој мери и успели. Пред нама је дуг и мукотрпан посао, а успели смо да у клуб обацимо око два милиона евра, регулишући истовремено плате играчима и већи део дуговања према Радној зајединци, као и према повериоцима, према којима је већи део обавеза репрограмиран. Исплатили смо и арбитраже према играчима и тренерима, од којих су неке обавезе биле старе и 20 година. Обећали смо ревизију стања у клубу и ангажовали једну од најпознатијих светских кућа “Дилојт”, која је ових дана завршила с послом. На посебној конференцији за медије о резултатима до којих су ревизори дошли упознаћемо јавност Душан Бајатовић и ја.


Некадашњи голман Воше нови председник Скупштине

Чланови највишег клупског тела једногласно су, уместо досадашњег председника Милана Давидова, на челно место изабрали Драгољуба Самарџића, некадашњег голмана Воше и човека који је, како је сам нагласио, већ 60 година поносни члан и навијач новосадског клуба. За потпредседнике су, такође консензусом, изабрани Драган Вељков, Милан Ђурић и Јован Пејчић.

- Захвалио бих се на поверењу, а бити председник скупштине ФК Војводина је велика част, али и обавеза - рекао је Самарџић. - Сви заједно морамо да се потрудимо да у предстојећем периоду клуб функционише како и доликује реномеу и традицији ФК Војводина. Потребно нам је јединство и није време ни за какве деобе, пошто сву памет и енергију морамо да уложимо у добробит клуба. Уз то, потребна нам је одговорност за послове које обављамо, како према сами себима, тако и према нашем клубу.


Фото: Dnevnik.rs

Говорећи о ономе што следи, Влаовић је посебно нагласио:

- Желимо да потпуно стабилизујемо клуб, односно да он више нема дуговања, да ствара профит, а не губитке.  Следи нам и организација Радне заједнице, омладинске школе и првог тима, која мора да постане модернија и рационалнија. Уз то, у плану су нам и значајне инвестиције, а прва од њих биће изградња терена с вештачком подлогом, као и реконструкција Центра “Вујадин Бошков”. Покренућемо и питање стадиона “Карађорђе”, јер ускоро на њему неће моћи да се играју међународне утакмице. Немамо уопште дилему да он треба да остане тамо где се и данас налази и о томе сам већ разговарао с градоначелником Новог Сада Милошем Вучевићем.

На крају обраћања, стари-нови председник Управног одбора је додао:

- Спортски сектор је најболнија тачка, јер је иза њега остала сезона која је била за заборав. Желимо да се бавимо садашњошћу и будућношћу, никако прошлим временом и већ у уторак имаћемо састанак са шефом стручног штаба Александром Веселиновићем и његовим сарадницима на ту тему. Пред нама је детаљна реконстукција тима, а могу да вам кажем да смо већ све договорили око ангажовања два значајна играчка појачања.

План рада је, уз аплауз присутних, такође једногласно усвојен, а онда је председник Душан Влаовић изнео и два конкрена предлога.

Фото: Dnevnik.rs

- На последњој седници УО у старом сазиву, донета је одлука да пред чланове Скупштине изађемо с иницијативом да највеће легенде нашег клуба Вујадин Бошков, Тодор Веселиновћ и Илија Пантелић добију улице у Бегечу и у Новом Саду. Уз то, наш предлог је и да убудуће одлуке од изузетног значаја за живот и функционисање ФК Војводина буду доношене уз двотрећинску већину чланова Скупштине.

Ова две предлога изгласана су већином гласова највишег клупског тела.

А. Предојевић

EUR/RSD 117.1117
Најновије вести