ВОЈВОЂАНСКА ЛИГА – ЈУГ Јарачани кренули силовито

Младост (БЈ) - Слобода 2:0 (0:0)
lopta
Фото: pixabay.com

БАЧКИ ЈАРАК: Стадион Ливадица, гледалаца 350, судија: Б. Граовац (Рума), стрелци: Кнежевић у 59. и Станић у 83. минуту. Жути картони: Станић, Ерак (Младост), Кубуровић, Чолић (Слобода).

МЛАДОСТ: Пајфер 7, Милош Ковачевић 7, Јокић 7,5 (Вејин), Кнежевић 8, Јаковљевић 7,5, Дринић 7, Ђумић 7 (Ћирковић 7), Милан Ковачевић 7,5 (Ковачић), Антонић 7 (Митровић 7,5), Ерак 7,5, Станић 8 (Текић).

СЛОБОДА: Јагодић 6,5, Чолић 6,5, Кубуровић 7, Степановић 6,5, Ђуричић 7, Барић 7, Ђорђевић 6,5, Милојевић 7 (Мисојчић), Перовић 6 (Вукотић 6), Стојановић 7, Петровић 6 (Пилиповић 6).

Јарчани су са озбиљним амбицијама ушли у ново првенство, а виши ниво квалитета у односу на прошлу сезону био је приметан у двобоју са гостима из Доњег Товарника, који су зацртали српсколигашки циљ. Домаћини су боље трчали, деловали опасније, са израженом жељом да обрадују навијаче. Две шансе, имао је Милан Ковачевић, најпре после грешке штопера, потом из акције Ерака и Антонића, али искусни голман Јагодић је осујетио покушаје. Најљоба прилика за плаво-беле, током првог полувремена, виђена је када је Станић убацио лопту у казнени простор, при чему су нападачи закаснили да је преусмере у празну мрежу. Гости су на офанзивном плану остали недоречени, чак и после уласка Вукотића и Пилиповића.

Стрпљиво су Јарчани тражили пукотину у бедему и пронашли је у 59. минуту. Жељко Јокић је извео слободњак, док је штопер Милорад Кнежевић ударцем главом нациљао мрежу. Колико су плаво-бели физички одлично припремљени, видело се у финишу. Милан Станић је у 82. минуту, уздрмао пречку, после центаршута Дејана Митровића и проигравања Милана Ковачевића, а непуних 60 секунди касније ударио је печат на тријумф.

        М. М.

 

ТСК - Дунав 1:1 (1:0)

ТЕМЕРИН: Стадион ТСК-а, гледалаца 600, судија: У. Радиновић (Беочин), стрелци:Марковић у 3. за ТСК, Зорић у 60. минуту за Дунав. Жути картони: Радичић, Вуковић (ТСК), Карић, Павловић, Стокић, Милетић, Васић (Дунав).

ТСК: Војводић 7, Влаисављевић 7, Ковачевић 7, Радичић 7,5, Остојић 7,5, Свитић 8, Вуковић 7 (Пашка), Илић 7, Марковић 7,5 (Прибић), Пуповац 7, Стјепановић 6,5 (Јовановић).

ДУНАВ: В. Петровић 7, Стокић 7 (Милетић 7), Зорић 7,5, Цекић 7, Ивановић 7,5, Карић 6,5 (Николић 7), Рађеновић 6 (Мачинковић 6,5), Михаиловић 6 (Васић), Лабовић 7, Павловић 7,5 (МН. Петровић), Марковић 7,5.

Лепши почетак за повратак међу војвођаснке лигаше, после две деценије, Темеринци, нису могли да пожеле, јер је из првог њиховог налета Предраг Марковић ударцем главом, ставио тачку на акцију капитена Јове Пуповца. Гости из Старих Бановаца запретили су у 31.минуту када је Вања Марковић нишанио поред гола уз центаршут Павловића. Два минута касније Ковачевић је послао лопту у казнени простор Дунава, голман Петровић био је будан и скинуо је са главе Марковићу, спречивши нову радост домаћина.

Почетком другог полувремена, Стјепновић је пропустио да две добре ситуације крунише повећањем капитала, па је казна била неминовна. Небојша Павловић је извео слободан ударац, а леви бек Никола Зорић је утрчао из другог плана и из непосредне близине лако погодио брлижи угао за 1:1.

До краја меча голман Војводић у 80.минуту укротио је шут Лабовића, док је резервиста Петровић у првом минуту надокнаде заледио срца навијача црвено-белих, пославши лопту из чисте позиције поред стативе.

М. М.

EUR/RSD 117.1205
Најновије вести