ВОЈВОЂАНСКИ ДЕРБИ НА ИЗНЕНАЂЕЊЕ ПРИПАО СУБОТИЧАНИМА: Спартак контрама до победе над ТСЦ-ом

Велико изненађење у северно-војвођанском суперлигашком фудбалском дербију – екипа Спартака је успела да савлада ТСЦ у Бачкој Тополи.
а
Фото: ФК Спартак Ждрепчева крв/Фејсбук

Нису Суботичани блистали, али су играли паметно, „бункером“ су бранили гол и само четири пута у току меча упутили шут према голу Илића и постигли два гола.  

Измењени састав Бачкотополчана није личио на тим који је до сада млео у првенству. Истина, ТСЦ је све време имао инцијативу, Стојић је погодио пречку, а Ђаковац стативу, али било је то мало да би се погодила мрежа гостују. Очигледно исцрпљујући меч са Олимпијакосом у Лиги Европе оставио је трага на екипи из Бачке Тополе.

Од првог минута фудбалери ТСЦ–а имали су пуну инцијативу, кружили око гола Спартака, али у првих тридесетак минута нису успели да створе ни једну изгледнију прилику. Суботичани су се добро бранили, али у нападу су били потпуно безопасни. Тек пред крај првог дела сусрета домаћи тим успео је да нађе пукотине у одбрани „голубова“, али не и да постигне погодак.   

Прво је Ђаковац тукао са двадесетак метара, али право у голмана Вулића, па је покушао Пантовић, али је био непрецизан, а у последњим секундама првог дела Пантовић се поново нашао у прилици, али је његов траљав шут лако одбранио голман Суботичана. Појачали су домаћи ритам у наставку меча и већ на почетку другог дела после корнера Шоша, Стојић је главом погодио спољни део стативе. А три минута касније Ђаковац је после гужве уздрмао пречку.   

И онда после првог правог напада Спартак је повео. Мијић је центрирао с леве стране, а Војо Убипарип је „запливао“ и са седам метара главом погодио мрежу до тада незапосленог Илића. Кренули су Бачкотополчани у фронталан напад, али никако нису успевали да пронађу пут до мреже голмана Вулића.

А Спартак је после нове контре и грешке Чалушића постигао и други погодак, Тодоровски је лако погодио угао гола. Покушао је тренер домаћих Лазетић изменама нешто да промени, али стамена одбрана Суботичана је одолевала.

ТСЦ – Спартак 0:2 (0:0)   

БАЧКА ТОПОЛА: ТСЦ арена, гледалаца 1.500, судија; Јањуш (Панчево), стрелац: Убипарип у 52. и Тодоровски 66. минуту. Жути картон: Крстић (ТСЦ), Убипарип, Вулић (Спартак).   

ТСЦ: Илић 5,5 – Влалукин 5,5 (Петровић), Крстић 5,5 , Стојић 6, Ћалушић 5,5 -  Шош 6 (Ракоњац), Кувљић 5,5(Мирчевски), Ђаковац 6 -  Ћирковић 6 (М. Вулић), Станић 6 (Јовановић), Пантовић 6.     

СПАРТАК: А. Вулић 7 – Танасијевић 6,5, Видаковић 7,  Ћаласан 6, - Тодоровски 6 (Јоцић), Миијћ 6 (Лукић 6), Станојев 6, Ђурасовић 7, Бјеловић 6, Тошевски 7, Станојев 6,5 – Убипарип 7 (Мудрински).

Г. Ковач

EUR/RSD 117.1205
Најновије вести