Војводина одиграла занимљиву утакмицу са немачким Фрајбергом

Комбиновани тим Војводине одиграо је  утакмицу с немачким петолигашем СФ Фрајбергом по потпуно неусловном времену које је данас  владало у Белеку.
Ј. Грлић/Фудбалери Војводине и  Фрајбурга и поред  лошег времена одиграли су солидну  утакмицу
Фото: Ј. Грлић/Фудбалери Војводине и  Фрајбурга и поред  лошег времена одиграли су солидну  утакмицу

(Од нашег специјалног извештача)

Иако је температура ваздуха износила 16 степени, дувала је јака бура, а у другом полувремену спустио се на моменте прави пљусак, тако да о квалитетнијој игри није могло да буде ни речи. Ипак, поштено је да се истакне како су се немачки аматери добро снашли и прилагодили условима, остваривши на крају резултат који је за њих био раван победи.

Милорад Пилиповић, Кикинђанин на клупи Фрајберга који је у раним осамдесестим годинама играо за Војводину и Нови Сад, пред почетак сусрета изразио је наду да његова екипа неће доживети убедљиви пораз и да ће приказати одређени квалитет. На његову жалост, тим које је на терен послао Ненад Лалатовић већ у 17. минуту водио је с 2:0, стварајући велики број прилика пред голом Буркхарта. У 5. минуту Дејан Зукић мајсторски је извео корнер, а лопта је, ношена ветром, преварила чувара мреже немачког тима и завршила иза његових леђа. Наставили су црвено-бели дечаци, „појачани“ искусним Човићем и Андрићем, да нападају, па су прилике имали и у 9, 11. и 12. минуту, када су могли да се у листу стрелаца упишу Младеновић (два пута) и Човић. Што није успео пар минута пре тога, Немања Човић је остварио у 17. минуту, када је у погодак претворио веома добар центаршут Јована Кокира и повисио резултат на 2:0.


У четвртак са Рубином из Казања

Фудбалери Војводине у четвртак завршавају припреме у Белеку, а последњи ривал биће им веома јака руска екипа Рубина из Казања. Играчи који су данас одрадили само тренинг сутра ће истрчати на мегдан руском тиму(утакмица почиње у 13 часова по нашем времену).

- Одиграли смо пуно утакмица у мало дана, нисмо имали времена за одмор, али верујем да ће и данашњи сусрет бити прилика да имамо лепу проверу – рекао је Лалатовић. – Надам се да ће време бити много боље него у сусрету с Фрајбергом, иако прогнозе говоре супротно. Задовољан сам укупним радом на овим припремама и верујем да се нико неће повредити.

Ненад Зукић: Није ми први гол из корнера

Ненад Зукић је ударцем директно из корнера савладао голмана Фрајберга Свена Буркхарта.

- На мени је било само да добро заврнем лопту пред гол, а она је сама нашла пут до мреже Немаца – рекао је млади фудбалер. – Није ми то био први погодак с угла, јер сам исто то урадио и у дресу млађе кадетске селекције Србије, на једном турниру. У првом делу игре ветар нам је помагао, али нас је у наставку омео да било шта да покажемо, па као да нисмо ни били на утакмици. Немци су били пргави, али наш менталитет је такав да не дамо на себе, па смо им одговорили.


И ту су Новосађани стали... Нервирао се Ненад Лалатовић, викао на свој тим да игра одговорније и боље, али одзива није било. У 22. минуту пречку је погодио Турчин у редовима Немаца Хакан Кутлу, у 35. минуту голман Симић зауставио је добар ударац Сегерта, а у 42. је осујетио и покушај Луштакуа.

Фото: ФК Војводина/Ненад Лалатовић

У наставку су услови за игру постали још гори, с тим да су Новосађани играли против ветра. За 45 минута наш тим није успео да створи баш ни једну прилику за гол, а Немци су, из минута у минут, бивали све самоуверенији. У 50. минуту на 1:2 смањио је Кајзер, да би у 68. минуту слаби судија Нађафалиев из Узбекистана из игре, али с правом замене, искључио играча Фрајберга Сегера. Наставио је тим из Немачке да притиска новосадски састав који се није сналазио у новонасталим условима  и у 75. минуту резултат је изједначио Хакан Кутлу, после грешке Огњена Ђуричина. Игра је постала обострано нервозна, било је доста оштрих дуела, али је судија некако сусрет ипак успео да приведе крају.

А. Предојевић

ВојводинаСФ Фрајберг 2:2 (2:0)

БЕЛЕК: Игралиште у СЦ „Сусеси“, гледалаца: 50, судија: Нађафалијев (Узбекистан). Стрелци: Зукић у 5. и Човић у 17. за Војводину, а Кајзер у 50. и Кутлу у 75. минуту за Фрајберг. Жути картони: Ђуришић, Младеновић и Човић (Војводина), а Сегерт и Кутлу (Фрајберг). Црвени картон (с правом замене): Сегерт (Фрајберг) у 68. минуту.

ВОЈВОДИНА: Симић (Тороман), Андрић, Веселиновић, Стојсављевић, Мирић (Бјековић), Ђуришић, Зукић, Кокир, Младеновић (Ђуричин), Нешковић, Човић.

СФ ФРАЈБЕРГ: Буркхарт, Кајзер, Ћеликташ (Тасделен), Милишић, Икпиде, Милер, Сегерт (Фоси), Клостерман, Луштаку, Андрић, Кутлу.

EUR/RSD 117.1155
Најновије вести