ВОЈВОДИНА ПРИПРЕМЕ НАСТАВЉА У ВЕТЕРНИКУ Одбрана сигурнија него јесенас

После двонедељних припрема у кипарској Ларнаки, фудбалери Војводине, у смирај првог фебруарског дана, стижу кући. Уследиће слободан дан, а припреме потом настављају на теренима у ФЦ „Вујадин Бошков“ у Ветернику. У збиру позитивних утисака уочљив је и сегмент који сведочи о знатно сигурнијој игри одбране у односу на јесењи део сезоне.
2
Фото: фК Војводина

-Тренинзи су били на високом нивоу, никад тежи, али ни интересантнији, са елементима који су представљали изазов за свакога од нас – рекао је штопер Игор Јеличић. – Радује нас та атмосфера која је заживела у колективу, та покретачка снага која нас тера на терен или у теретану, зависи шта је у календару тога дана. Могли сте да се уверите колико је све некако другачије него што је било, у позитивном смислу, наравно. Добро смо радили, биће видљив напредак у сваком погледу. Свако од играча је добио приближно уједначену минутажу, свак је имао довољно простора да одговори на захтеве стручног штаба и да се наметне шефу пред наставак сезоне. Жалимо сви што је изостао тај завршни контролни испит против Чукаричког, али и у претходне три утакмице имали смо довољно елемената за закључак да смо на правом путу.

Преостао је рад на детаљима, попут комуникације на терену. Нико не сумња да ће и тај елемент бити подигнут на потребан ниво, баш као и свака промена, као што је формирање тројке ипред шеснаестерца, у зависности који бек креће у напад. Конкуренција Јеличића није забринула. Напротив.

-Мислим да смо Црни (Црномарковић) и ја добро деловали као тандем – оптимистички је оценио Јеличић сарадњу у последњој линији одбране. – Сви смо сагласни у томе да смо завршавали посао квалитетно и на време. Иначе, ми смо добри и изван терена, он је старији и не ретко зна да посаветује. Искусан је играч и доста тога могу да прихватим у надградњи сопствене игре, нарочито када бекови пођу далеко напред. Тада би евентуалне грешке требало да сведемо на тачку нулте толеранције, јер се грешке штопера по правилу скупо плаћају. Што се конкуренције и Кораћевог доласка тиче, радујем се сваком истинском појачању, као што би се радовао и сваки члан коме је до Вошиног резултата стало. Одласком Росића, био нам је неопходан барем још један централни бек, можда и двојица. Знате, играчи на тим позицијама често у жару борбе зараде картоне, не ретко нас и повреде прате. Здрава конкуренција и дужи ростер могу само да воде у позитивном смеру.

Војводина сезону наставља такмичењем на два фронта: у 20. суперлигашком колу, 10. фебруара на Карађорђу, гостоваће лучанска Младост, а у четвртфиналу Купа Србије противник јој је Чукарички, тим који је Новосађане у претходној сезони зауставио на корак до финала.

Л.Бакмаз

EUR/RSD 117.1205
Најновије вести