Војводина вечерас против Чукаричког на Бановом брду

У прошлој сезони фудбалери Чукарчког и Војводине одиграли су два занимљива, ефикасна и квалитетна сусрета, у којима није било победника.
с
Фото: Ј. Грлић

Новосађани су, у Београду, имали предност од 3:2, да би, голом у последњим тренуцима утакмице, Стефан Чоловић изједначио резултат. На “Карађорђу” је, опет, коначни скор био 2:2, што само сведочи о томе да је реч о тимовима сличних снага. Наравно, многе ствари су се у међувремену промениле, па су, утисак је, “брђани” фаворити вечерас на Бановом брду, иако је сигурно и то да “стару даму” никако не треба отписивати.

- Играмо током овог првенства по систему топло-хладно, а могло би лако да се догоди да вечерашњи сусрет у Београду донесе прекретницу за нас на том пољу - рекао је Вељко Симић, један од најзапаженијих играча Новосађана у овој сезони. - Током паузе радили смо веома добро и кључ у нашој намери да изборимо жељени резултат биће у томе да сведемо домаћина на што мањи број прилика за гол, одиграмо дисциплиновано и чекамо и дочекамо наше прилике. Имамо добру екипу, можемо да испунимо захтеве тренера Ђорђевића, а, ако у томе успемо, нећемо бити далеко ни од победе.

Чукарички се тренутно налази на трећем месту на табели, Војводина је три корака иза њега, а обе екипе имају исте циљеве.


Могући тим Новосађана

Тренер Војводине Славољуб Ђорђевић биће у прилици да вечерас на травњак стадиона на београдском Бановом брду изведе најјачи састав. Ако је судити по неким ранијим утакмицама, могло би да се догоди да црвено-бели сусрет почну овако: Н. Симић - Бјековић, Копитовић, Стевановић, Ђорђевић - Буснић, Топић - Вукадиновић, В. Симић, Човић - Бастајић.

Утакмицу ће судити Андрија Стојановић из Београда, а помагаће му његови суграђани Ненад Радоичић и Иван Крстић, док ће четврти арбитар бити Момчило Марковић, такође из Београда.


- И једни и други желимо да изборимо на крају пласман на место које води у Европу. И због тога, као и због неких других ствари, вечерашњи сусрет биће истински дерби и надам се да ће гледаоци имати прилику да прате добар фудбал и да уживају.

Говорећи о квалитетима ривала, наш саговорник није имао никакву дилему.

- Београђани већ годинама представљају одлично организовани клуб, имају постављен систем који се заснива на добром раду и трансферима младих играча. Заслужују наше пуно поштовање, посебно због тога што и сада имају млад и полетан тим, али и екипу која остварује веома добре резултате. Ипак, Војводина је велики клуб, циљеви које пред себе постављамо увек се односе на европске планове и потрудићемо се да то покажемо на делу. После дужег времена, бићемо у комплетном саставу, што је јако добро, а једино млади Урош Кабић има проблем с повредом - поручио је Вељко Симић. 

Дуел Чукарички - Војводина почиње у 18 часова, уз ТВ пренос на трећем каналу Арена спорта. 

  1. Предојевић
EUR/RSD 117.1627
Најновије вести