Вошин нападач ИВАН ВУКЧЕВИЋ с нестрпљењем очекује почетак нове сезоне: БОРИЋУ СЕ ЗА ВЕЋУ МИНУТАЖУ

НОВИ САД: Фудбалери Војводине почели су у понедељак припреме за нову сезону. Уколико је упутно извлачити закључке на основу оног што причају, решени су црвено-бели из града смештеног на левој обали Дунава да поправе утисак из прошлог првенства и направе корак више ка врху табеле Суперлиге.
v
Фото: A. Predojević

Посебан мотив представљаће им учешће у квалификацијама за Лигу конференције, у којој имају намеру да покажу да су способни да се нађу у групној фази тог такмичења. Партијама које је пружао у финишу прошле сезоне, посебно у сусрету с Партизаном на „Карађорђу“, нападач Иван Вукчевић (21) показао је да тренер Радослав Батак и његов стручни штаб, могу да се, између осталих, ослоне и на његово умеће.

Против црно-белих је два пута сјајно асистирао двоструком стрелцу Јовану Милошевићу, профилишући се и као играч који има изузетан осећај да упути праву лопту и у правом тренутку ка саиграчима.

– Почеле су нове припреме и дочекао сам их и као лични почетак, односно прилику за искорак у каријери – казао је Вукчевић.


Провере с Вождовцем и ИМТ

На списку расположивих играча који конкуришу за тим Војводине нашло се чак 41 име. Јасно је да за све њих неће бити места међу првотимцима, па је стручни штаб донео одлуку да Новосађани, пред одлазак на кључни део рада у Словенији, одиграју две тренинг утакмице у ФЦ „Вујадин Бошков“. Први ривал биће им Вождовац (24. јуна), а у другом, који се игра четири дана касније, највероватније ће снаге одмерити с ИМТ. После тих провера, тренер Батак одредиће списак од 28 путника за мариборско Похорје.


– Био сам стрпљив током читаве прошле сезоне и на крају сам дочекао својих пет минута. Добро сам одиграо сусрет с црно-белима, а видећу шта ми доноси период који следи. Учинићу све што је у мојој моћи да се изборим за већу минутажу у црвено-белом дресу, јер желим да покажем да је заслужујем. Уз то, жеља ми је и да допринесем својим играма већим успесима Војводине.

Тренер Батак поручио је младим играчима да морају свакодневно да показују велику жељу и мотив да напредују. Буде ли тако, додао је, добиће прилику да обезбеде и неопходне минуте. У случају Вукчевића, управо су минути „ставка“ која је битна за његов статус првотимца, али и А репрезентативца Црне Горе.

– Црна Гора има добар државни тим, а свестан сам тога да поседујем квалитет да будем његов саставни део. Потребан ми је једино простор за игру у Војводини и, чим се за њега изборим, надам се да ће и селектор Миодраг Радуловић да ме позове. Прошао сам све узрасне категорије у црногорским селекцијама, био капитен младог тима и сада је на ред стигло и то да заиграм за најбољи тим. Слободно време током паузе наш саговорник је искористио да буде што више с члановима најуже породице, али и за тренинге.


Групна фаза Лиге конференција

Војводина ће поново да наступи у квалификацијама за Лигу конференција, где је није било прошле сезоне.

– Пред нама је циљ да се пласирамо у групну фазу тог такмичења – јасан је био млади нападач. – Желимо да Војводини и њеним навијачима омогућимо да учествују и прате јаке и атрактивне европске утакмице и учинићемо све да тако и буде.


– Био сам код куће, и, иако је време било лоше и киша је ометала нормално функционисање, редовно сам тренирао. Сада сам спреман за оно што ми следи, а то је борба за место у тиму „старе даме“. Конкуренција је квалитетна и велика, али то је добро, јер ће ме та чињеница терати да још више и напорније радим, а самим тим очекујем и да ће ми омогућити да додатно напредујем – додао је Иван Вукчевић.

А. Предојевић

EUR/RSD 117.1527
Најновије вести