ВОШИН ПРВОТИМАЦ ИЗ КОНГА СЕ УСПЕШНО ОПОРАВЉА Болинги се ускоро придружује саиграчима

Фудбалер Војводине Џонатан Болинги успешно се опоравља и једва чека дан када ће да напусти Институт за плућне болести у Сремској Каменици, како би се придружио саиграчима на теренима ФЦ Вујадин Бошков у Ветернику.
d
Фото: Приватна архива

То је, из прве руке, медијима пренео клупски лекар др Стефан Видосављевић, који је у друштву секретара Вошиног стручног штаба Драгана Вукићевића и Болингијевог саиграча Лазара Росића, посетио конгоанског репрезентативца у тој медицинској установи. Болинги је пре месец дана, по повратку са припрема националне репрезентације, због тешког здравственог стања поверен на лечење тиму врсних специјалиста у рономираном медицинском окружењу. Саиграчи га редовно обилазе, а како Росић сведочи, сваки вид пажње и свака посета пуно му значи.

- Обрадовао се јако, дочекао нас је насмејан и расположен – каже Росић. – Пуно му значи да види да није сам. Дуго смо разговарали. Сада може сам да седи, сам се храни, каже да ће уз нашу подршку ускоро изаћи из болнице. Али, о том, потом. Најважније је да он буде потпуно здрав, а о термину изласка одлучиће лекари, што наш председник рече квалитетнију негу и лечење није могао да добије ни на једном светском меридијану. Разумемо га, странац је, пуно му је значила и посета амбасадора његове земље, а нарочито нас његових саиграча, ипак смо му ми најближи у, за њега, туђем свету.

Болингија је, по повратку из Киншасе у Нови Сад, најпре прегледао медицински тим ФК Војводина. Шеф тима др Борко Вукосав исте ноћи је инасистирао на пријему у Ургентни центар КЦ Војводине, одакле је одмах превезен на одељење за интензивну негу Института за плућне болести у Сремској Каменици. Био је подвргнут детаљној дијагностици конзилијума лекара који су бринули о његовом лечењу. Извесно време Болинги је провео у стању вештачке коме.

Л. Б-з

EUR/RSD 117.1117
Најновије вести