Загребачка полиција: Утакмица Динамо - АЕК меч ВИСОКОГ РИЗИКА, предузете мере

ЗАГРЕБ: Загребачка полиција саопштила је данас да је предстојећа утакмица квалификација за УЕФА Лигу Шампиона између домаћег Динама и грчког АЕК-а проглашена мечом високог ризика и да ће полиција током целог дана одигравања утакмице предузимати неопходне сигурносне мере.
m
Фото: Youtube/ Fernando Almeida

У званичном саопштењу полиције издатом поводом утакмице, наводи се да ће уз сагласност градских званичника за саобраћај бити затворене поједине улице, као и паркиралиште од споменика ''Бацач диска'' до западног паркиралишта стадиона Максимир, сервисна улица од Будакове улице и некадашње робне куће Боронгај до базенског комплекса Светице, односно до западног паркиралишта Максимира, преноси загребачки Индекс.

Полиција наводи да ће улаз на стадион бити отворен од 18 часова, и позива публику да на време крене према стадиону и избегавају гужву.

Наглашено је да ће бити забрањено уношење или покушај уношења алкохолних пића и дрога и улазак и боравак у алкохолисаном стању, уношење пиротехничких средстава, оружја и других предмета који су погодни за наношење повреда или за стварање нереда и насиља.

Поред тога, забрањено је и уношење и истицање транспарената, застава или других ствари с текстом или сликом, знаком или другим обележјем којима се исказује или потиче мржња или насиље на темељу расне, националне, регионалне или верске припадности, као и певање песама или добацивање порука са сличним садржајем.

Утакмица је требало да буде одиграна прошлог уторка у Атини, али је због хулиганских нереда и убиства једног грчког навијача она одложена, па ће први од два сусрета Динама и АЕК-а бити одигран сутра, а реванш меч у суботу у Атини.

EUR/RSD 117.1205
Најновије вести