Завршава се СЛ: Спартак у Хумској, Јавор и Рад директно за опстанак

БЕОГРАД: Коначно расплет. Последње коло Суперлиге Србије отклониће дилеме ко ће изборити пласман у Европу и опстанак у најјачем фудбалском рангу у земљи.
superliga
Фото: Dnevnik.rs

Осим дуела новог првака Црвене звезде и Вождовца, када је за суботу заказано шампионско славље на стадиону "Рајко Митић", остале утакмице играју се сутра.

Потпуно замршена ситуација је у борби за опстанак, тренутно је угрожена Бачка али има "зицер" на свом терену против отписаног Борца, док у директном дуелу у Ивањици одлучују Јавор и Рад.
Остали из плеј-аута су сигурни само због тога што су имали боље позиције пред поделе бодова, па превеликог такмичарског значаја неће бити у сусретима Радник - Младост и Земун - Мачва.

Слична трка је и за евро-сцену, трећепласираном Спартаку треба бод да избори квалификације за Лигу Европе, али на терену Партизана у Хумској, док Раднички у Нишу дочекује Напредак и победом може да се придружи Суботичанима, под претпоставком да Младост не изненади Партизан у финалу Купа Србије.

На Бановом брду фудбалери Чукаричког, по одласку тренера Ненада Лалатовића, играју са Војводином и поред тријумфа потребан им је кикс Радничког у Нишу.


Распоред последњег кола плеј-офа: Чукарички - Војводина (19 сати), Партизан - Спартак (19), Раднички Ниш - Напредак (19). Субота: Црвена звезда - Вождовац (20).

Табела: Црвена звезда 57, Партизан 40, Спартак 37, Раднички 34, Вождовац 33, Чукарички 32, Напредак 30, Војводина 25.
 

Распоред последњег кола плеј-аута: Јавор - Рад (17), Бачка - Борац (17), Радник - Младост (17) и Земун - Мачва (17).
 

Табела: Младост 27, Радник 25, Земун 25, Мачва 25, Рад 25, Јавор 23, Бачка 22, Борац 15.


Ђукић: Спартак битан, али мисли су у финалу Купа

Тренер фудбалера Партизана Мирослав Ђукић каже да победом над суботичким Спартаком жели да заврши такмичење у Суперлиги, али да су све мисли усмерене на финале Купа против лучанске Младости.

"Спартак хоће да задржи треће место, али амбиција Партизана је увек победа, поготово на свом стадиону. Јесте битна та утакмица, али су све мисли усредсређене ка финалу. Против Младости стаје цела сезона", рекао је Ђукић на конференцији за медије у СЦ Телеоптик.
Од повреда су се опоравили голман Владимир Стојковић и крилни нападач Марко Јанковић, док Ђукић за дуел са Спартаком не може да рачуна на Зорана Тошића.

"Тошић неће играти против Спартака, али хоће против Младости", потврдио је тренер црно-белих.
Ђукић је изразио задовољство што су Стојковић, Немања Р. Милетић и Данило Пантић изабрани у идеални тим ове сезоне Суперлиге, а млади Светозар Марковић проглашен најбољим дебитантом.

"Играли су добро у континуитету и залагањем се изборили у тиму сезоне", каже искусни стручњак, уз констатацију да је сигуран да ће Сурдулица бити прави домаћин финала Купа Србије, иако су људи из клуба имали примедбе на капацитет стадиона.
Утакмица последњег кола Суперлиге Партизан - Спартак игра се сутра од 19 сати на стадиону у Хумској.

EUR/RSD 117.1527
Најновије вести