Завршен 37. пионирски Меморијал “Стеван Нештицки“: Војводина одбранила пехар

Након три дана узбудљивих и квалитетних утакмица заслуженом  победом Војводине завршен је 37. Пионирски међународни Меморијал “Стеван Нештицки“ игран у спомен на истакнутог играча Војводине и репрезентативца Југославије који је трагично у успону каријере окончао живот.
vojvodina pobednik nesticki1, jgrlic
Фото: Ј. Грлић

У финалној утакмици новосађани су за гол Алексића били бољи од вршњака из Осијека (1:0). У борби за треће место Банатул (Темишвар) је савладао Маћиду Зелвију (Јапан) (2:0). Пето место је након нерешеног резултата у регуларном делу (0:0) бољим извођењем једанаестераца припало Корони (Брашов) 4:3, а за седмо Лондон Иглс је савладао Пилкарску из Пољске (4:0).

Капитену Војводине Мирку Николашевићу прелазни пехар и медаље предао је председник секције ветерана Васа Пушибрк, а пехар ФСС у трајно власништво председник организационог одбора Лајош Кокаи. Пехар за друго место дар ФСВ и сребрне медаље капитену Осијека предао дугогодишњи члан такмичарске комисије Светозар Гатарић. Пехар дар ФСГНС и бронзане медаље за освојено треће место  екипи Банатула предао је члан судијске комисије Војислав Кесић. Плакетама Војводине награђени су и сви остали учесници Меморијала.

Стручни жири је за најбољег играча прогласио момка са бројем шест који је носио и Стеван Нештицки - Крешимира Врбанеца (Осијек), најбољи голман је Алекс Журка (Банатул), а најбољи стрелац са пет постигнутих голова и најбољи играч је капитен Војводине Мирко Николашевић. Награду су добили и најмлађи учесници меморијала: Лазар Јовановић (Војводина) и Алекс Мајлат (Банатул). За најбољег тренера проглашен је Никола Ковачевић (Војводина), примио је плакету из руку директора омладинске школе „Илија Пантелић“ Душка Грујића.

У финалу су се нашле две најбоље екипе које су у групној фази извојевале све три победе. Била је од првог минута евидентна жеља домаћих да што пре стигне до предности. У првом нападу одличан продор и центаршут Николашевића нико од саиграча није успео да испрати. До жељеног резутата Војводиа је стигла у 8. минуту. Продор и центаршут Николашевића слабо је проценио голман Ралић, лопта је дошла до Страхиње Алексића који поклон претвара у вођство. Да повећа резултат прилику је имао Дарио Јањић, али је погодио спољни део мреже. Лепу прилику за изједначење пропустио је Захировић пребацивши гол. Кренули су гости у финишу меча на све или ништа, али је расположени голман Урош Јаковљевић укротио неугодан шут Стрмоте, а у последњем нападу и идеалан зицер резервисти Солићу, па је могло да отпочне велико славље за одбрањено прво место.

Михајло Поповић

ВојводинаОсијек 1:0 (1:0)

НОВИ САД: ФЦ“Вујадин Бошков“. Гледалаца 250. Судија Никола Радаковић (Нови Сад). Стрелац Алексић у 8. минуту.

ВОЈВОДИНА: Јаковљевић , Поповић, Букинац, Калат, Мајсторовић, Вукичевић, Јањић, Николашевић,Ковачев (Прерадов), Пиваш, Алексић (Хромиш).

ОСИЈЕК: Ралић, Прекодравац, Врбанац, Барић, Мажар, Марковић (Матковић), Стрмота Трбојевић (Краснић- Верић), Беширевић (Ђорђић), Захировић (Солић).

Фото: Ј. Грлић

Коначан пласман

1.Војводина. 2. Осијек. 3. Банатул. 4. Маћида Зелвија. 5. 5. Корона. 6. Словачко. 7. Лондон Иглс. 8. Пилкарска.

Ковачевић: Нијансе су одлучиле да победимо и одбранимо трофеј

Очита је била радост тренера Војводине Ковачевића што је његова генерација одбранила прво место.

- Знали смо да нас у финалу против квалитетног приотивника, пионирског првака Хрватске чека тежак задатак, познајем их од раније. Искрено једва сам чекао да доће до ове утакмице у којој су одлучиле нијансе да ми победимо и одбранимо трофеј. Захвалио би се публици на подршци наравно и дечацима са којима радим већ пет година за мене и екипу велики подстрек да у наредном периоду наставе са радом и потврде епитет једне од најквалитетнијих генерација у клубу од које се много очекује – казао је Ковачевић.

Најбољи стрелац и играч Мирко Николашевић примао је честитке са свих страна.          

- У овако жестокој конкуренцији освојити прво место бити најбољи играч и стрелац за мене лично истински је успех. Пуно су ми помогли тренер и саиграчи. Награде ће ми бити додатни стимуланс у даљој каријери да наставим са радом - рекао је Николашевић.

EUR/RSD 117.1050
Најновије вести