Здравко Мамић: ТЕРЗИЋ има идеју и визију, ВОДИ ЗВЕЗДУ У ЕВРОПСКИ ВРХ

БЕОГРАД: Звездан Терзић је изузетан фудбалски функционер, уз Драгана Џајића најпознатији у српском спорту и Звезда са њим сигурно корача према европском врху, рекао је некадашњи први човек загребачког Динама Здравко Мамић.
Terzic Zvezdan/FK Crvena zvezda
Фото: ФК Црвена звезда

Мамић је у разговору за портал "МаксБет спорт" рекао да му је драго што је Терзић ослобођен оптужби за злоупотребу положаја док је био у ОФК Београду и истакао да се у Звезди види његова визија.

Пратим европске коефицијенте, видим каква се екипа направила. Терзић ми је представио свој план, не могу сад да вам препричавам шта ми је рекао, али видим да има јасан план, да вози по том плану, да има идеју и визију која се остварује. Видећемо једну много јаку Звезду, рекао је Мамић.

Нисам помно гледао Звезду ове сезоне, али видео сам да је освојен турнир у Русији, да је Фиорентина размонтирана у Београду са 5:0, додао је Мамић.

„Доласком Терзића у Звезду испуњава се оно што сам рекао, а то је да ће Звезда да се врати на старе стазе славе. Заслужан је, наравно и председник Вучић. Звезда игра директно Лигу шампиона ове године, видно је ојачана екипа. Не треба сада очекивати нека чуда, али причао ми је Терзић какав је пројекат и да је веома амбициозан".

Онај ко прати и ко се разуме у европска кретања, зна да од наредне године следи реформа Лиге шампиона, нагласио је Мамић.

"Звезда је сигуран путник у то друштво. Наградни фонд ће да буде 50 одсто већи, играће се групе од девет клубова свако са сваким. То је већи број утакмица. Ко уђе у тај воз, приближиће се европском врху".

Звезда са Терзићем може да уради исто оно што је Динамо у Хрватској, а Партизан би могао да чека на титулу, као и Хајдук, скоро 20 година, сматра Мамић.

Хајдук нам је прославио пунолетство, пунолетно су лице, сад су ушли у 19. годину. Ако Звезда уђе у воз нове Лиге шампиона, сигуран сам да ће и Партизан да “слави” пунолетство. А ако Динамо којим случајем буде првак Хрватске и нађе се у истом друштву са Звездом, Хајдук неће бити првак још 19 година. Сад им је прилика и бојим се да ће ове године некако да “украду” титулу Динаму, закључио је Мамић.

EUR/RSD 117.1527
Најновије вести