Златан Ибрахимовић У СУЗАМА објавио КРАЈ КАРИЈЕРЕ

МИЛАНО: Чувени шведски фудбалер Златан Ибрахимовић објавио је да завршава играчку каријеру.
z
Фото: Tanjug (AP Photo/Antonio Calanni)

Он је јуче после победе Милана против Вероне (3:1) пред пуним трибинама "Сан Сира" саопштио да је одлучио да не игра више.

Досадашњи саиграчи, стручни штаб и навијачи приредили су му величанствен опроштај на центру стадиона, где је сем за Милан играо и за Интер, а 41-годишњи голгетер није могао да сакрије сузе.

Каријеру је почео у Малмеу, а потом је играо за Ајакс, Јувентус, Интер и Барселону, одакле је први пут дошао у Милан кроз позајмицу 2010. године.

Потом је прешао на пун уговор у Милан, да би затим играо за Пари Сен Жермен, Манчестер јунајтед и Лос Анђелес Галакси, а 2019. године вратио се у Милан.

У каријери је освојио 34 трофеја.

За репрезентацију Шведске је одиграо 122 утакмице и постигао 62 поготка.

Имао сам понуде других клубова, време је да се опростим од фудбала

Ибрахимовић је изјавио да одбио понуде неколико клубова, пошто је одлучио да оконча играчку каријеру, преносе италијански медији.

Имам толико успомена и емоција са овог стадиона. Први пут када сам стигао овде дали сте ми срећу. Желим да се захвалим на стрпљењу породици и онима који су ми били блиски. Такође желим да се захвалим и својој другој породици - саиграчима, тренеру и стручном штабу за одговорност коју су ми дали. И, на крају - од срца желим да се захвалим вама, навијачима. Дочекали сте ме раширених руку. Бићу Миланиста до краја живота. Време је да се опростим од фудбала, али не и од вас. Превише је тешко, превише је емоција. Видимо се, ако буде било среће, поручио је, између осталог, Ибрахимовић по завршетку меча.

Швеђанин је касније на конференцији за медије признао да нико није знао да ће саопштити ову вест.

Више нисам фудбалер. То никоме нисам рекао, ни породици ни најближим пријатељима. Хвала вам на стрпљењу током моје каријере, сада ћете да имате мање посла. Од понедељка сам слободан човек и отварам ново поглавље у животу. Имао сам понуда других клубова, али одлучио сам да је доста, рекао је Ибрахимовић.

Он је навео да је током говора после утакмице покушавао да пронађе некога ко не плаче док је гледао око себе како би му помогао да пронађе снагу да заустави своје сузе.

Дан је почео кишом, а ја сам помислио да је и Бог тужан зато што Ибра одлази. И онда су на терену и трибинама због мене сви плакали. Показао сам да сам Супермен великог срца, додао је Ибрахимовић.

Швеђанин је истакао да ће му недостајати тренинг центар Милана.

Пре само три месеца осећао сам панику од идеје о пензији, али данас је прихватам и осећам се спремно. Сада ће адреналин да буде другачији. Недостајаће ми свлачионица и Миланело, јер улазим у нови свет. Међутим, ја сам спреман..., закључио је Ибрахимовић.

EUR/RSD 117.1527
Најновије вести