Зрењанинац Лука Шари задужио дрес ОФК Београд

Својевремено је репрезентативац Србије и актуелни играч кинеског Гвангжуа Душко Тошић из зрењанинског Пролетера прешао у ОФК Београд, одакле је, неколико година касније, отишао у француски Сошо, а затим градио каријеру у више иностраних клубова из Немачке, Енглеске, Шпаније и Турске.
luka sari
Фото: Luka Šari, foto: Facebook

Трагом старијег суграђанина кренуо је и петнаестогодишњи Зрењанинац Лука Шари, који је овог лета задужио дрес ОФК Београда, у категорији млађих кадета. Они који прате развојни пут овог момка кажу да ће, уколико настави вредно да тренира и буде пожртвован на травнатом терену, достићи славу какву имају старији фудбалери потекли из града на Бегеју, познатог као расадник веома талентованих спортиста у разним дисциплинама.

Лука је рођен 15. јануара 2003. године у Зрењанину, завршио је Основну школу “Петар Петровић Његош”, која се налази у насељу Багљаш. Завршио је прву годину средње економске школе, смер за туризам, а онда је школовање наставио у Туристичко – угоститељској школи на Зеленом венцу у Београду.

„Фудбал тренирам од шесте године. Почео сам у ФК Петлић, а затим сам играо у Бамбију и Радничком, клубовима које води још један мој познати суграђанин, чувени фудбалер Зоран Тошић“, каже Лука, иначе ангажован на позицији задњег везног играча.

Људи из ОФК Београд приметили су таленат који Лука поседује и након пробне утакмице против БСК из Борче није им требало дуго да одлуче да младом Зрењанинцу понуде плаво – бели дрес.

„То је заиста велика част и трудићу се да оправдам поверење које ми је указано. Моја жеља је, иначе, да једног дана заиграм за репрезентацију Србије и да у националном дресу наступим на светском првенству. Даћу све од себе да испуним снове“, каже Лука, коме су узори Немања Матић и Андрес Иниеста, а који би волео да једног дана задужи дрес Вест Хема, Роме или Барселоне.

До тада мораће вредно да ради и да буде посвећен ономе чиме се бави. А за сада је, изузме ли се школовање које жели да приведе крају, стопостотно посвећен фудбалу.

„Тренинге имам четири пута недељно, док не одем на припреме 29. јула у Брзеће. Тада ћу имати тренинге двапут дневно и трудићу се да будем спреман за такмичење“, најавио је Лука.

Ж. Балабан

EUR/RSD 117.1527
Најновије вести