ЗВЕЗДА ИСКОРИСТИЛА КИКС ПАРТИЗАНА И ПРЕУЗЕЛА ПРВО МЕСТО НА ТАБЕЛИ: Катаи све решио на Чаиру

Црвена звезда је победила Раднички на Чаиру (2:0) и преузела лидерску позицију у шампионату Србије.
s
Фото: ФК Црвена звезда

Бранилац титуле сада има два бода више од Партизана и отворен пут ка првом месту после 30 кола и домаћинству у трећем вечитом дербију у сезони.

Партизан је изгубио на свом терену од Напретка у бурном мечу, а Црвена звезда је одмах материјализовала кикс ривала за титулу и попела се на чело табеле.

Раднички је запретио у финишу првог полувремена, али тада је већ гост био у вођству. После ударца Канге лопта је закачила Бакића и одлични млади голман Стевановић је савладан у 34. минуту.

Силно ослабљени Раднички, вођен са клупе спортским директором Ацом Јовановићем, од почетка је притиснут на своју половину. Играла је Звезда просечно, али сасвим довољно да дође до предности.

Раднички је могао до изједначења у 69. минуту, кад је Глазер сјајно зауставио шут Смајлагића.

Све је решио Катаи, показујући какав је мајстор. Интелигентно је послао лопту у мрежу у 87. минуту за печатирање тријумфа.

Нишлије су меч дочекале у великим кадровским проблемима и без шефа стручног штаба после оставке Николе Трајковића, нови тренер Дејан Јоксимовић преузеће улогу од наредног кола и гостовања у Крушевцу.

Тренер Црвене звезде Владан Милојевић није могао да рачуна на капитена Драговића, а одлучио је да не одмара Шерифа Ендиаја и да стартни бонус буде Јован Шљивић.

Гелор Канга није био суспендован за овај меч и нашао се међу стартерима, жути картон у 172. вечитом дербију био му је трећи у досадашњем делу сезоне.

У уторак је одиграно пет мечева 25. кола СЛС, а постигнути су следећи резултати: ТСЦ - Младост 4:1, Чукарички - Спартак 2:2, Нови Пазар - Вождовац 2:2, Јавор - Радник 2:1 и ИМТ - Војводина 1:3.

Standings provided by Sofascore
EUR/RSD 117.1527
Најновије вести