ЗВЕЗДА ПРЕД СВОЈИМ НАВИЈАЧИМА ДОЧЕКУЈЕ ШВАЈЦАРЦЕ У ЛИГИ ШАМПИОНА Мркела: „Уз пуну „Маракану” до победе против Јанг Бојса!

Спортски директор Црвене звезде Митар Мркела истакао је пре вечерашњег меча са Јанг Бојсом у Лиги шампиона да је црвено-белима циљ да остану до пролећа у европским такмичењима.
1
Фото: Screenshot/Youtube/SportalRS

- Спремни смо, ово је наше треће учешће у ЛШ, а редовни смо учешће у европским такмичењима. Имамо одређено искуство, радили смо напорно годину дана да се спремимо за оно што нас чека, да направимо нешто што још нисмо направили. Показала је Звезда да може да игра добар фудбал, имамо доста нових играча, потребно је још времена да се све то сложи, али наше амбиције остају велике када је домаће првенство у питању, поготово Лига шампиона. Желимо да прођемо на пролеће и да играмо нокаут фазу Лиге шампиона или Лиге Европе - рекао је Мркела.

Знају су Звезда и Јанг Бојс...

- Традиција може да има улогу, али ја верујем на крају у квалитет. Јанг Бојс је добра екипа, јака, имамо добре играче. Против Манчестер ситија су показали квалитет и верујем да уз пуну Маракану можемо да славимо вечерас победу.

Скаутинг је одрадио своје, како Мркела тврди.

- Као што је Јанг Бојс анализирао, тако је и обратно. Нема непознаница како ће то изгледати. Знам да имамо решење, ради се о квалитетној екипи, показали су то против Лајпцига. Верујем у нас, у наш квалитет и наш стручни штаб, а и верујем у енергију Маракане до победе Црвене звезде.

Јанг Бојс, као и сви швајцарски представници, иду на гол више.

- Мислим имају устаљену игру од које не одустаје, играли су нападачки и против Лајпцига. Али, и ми смо таква екипа, нападачка, тако да ће бити утакмица два јака противника у којој верујем да ће Звезда победити.

Хванг и Ендијае су честа тема последњих дана, све од свог доласка.

- Сигуран сам да им треба мало времена, одиграли су само две утакмице. У фази смо прављење екипе, довели смо 10 играча и новог тренера, нормално је да неке ствари не штимају. Како буде пролазило време, долазиће све на своје. Сваке године смо постављали највеће циљеве, а то је шампионска титула коју верујем да ћемо узети и пласман на пролеће европског такмичења.

Фото: Дневник (А. Савановић)

Манчестер сити и Лајпциг ће одиграти свој дуел у истој групи где је и српски шампион.

- На папиру је велики фаворит Сити, европски шампион, велика екипа. Показују доминацију, али је Лајпциг полетна екипа која игра модеран фудбал.

Мркела је испратио и мечеве у Лиги шампиона који су се играли у уторак.

- Види се да су све утакмице биле неизвесне, да су нису имале фаворита. Гледао сам Наполи - Реал и Копенхаген - Бајерн. Храбро је одиграо Копенхаген, показало је да условно мањи клубови могу да играју, али је суви квалитет пресудио на крају.

(Дневник, Telegraf.rs)

EUR/RSD 117.1527
Најновије вести