Звезда убедљиво савладала Војводину на старту Суперлиге Србије

Црвена звезда – Војводина 5:0 (2:0)
w
Фото: FK Vojvodina

Одбрану шампионске титуле Црвена звезда је започела убедљивом победом 5:0 против Војводине. Са играчем мање у неуобичајеном саставу гостију, у три квартала дербија, једино питање које је прожимало садржај дешавања на терену било је нагађање колико ће Црвена звезда резултатски да профитира до краја утакмице. Наиме, Буснић је најпре у 11. минуту неопрезно стартовао на Олајинки за поклон пенал домаћину и прву јавну опомену. Дугу је зарадио у 24. минуту стартом  на истом играчу на ивици Царевићевог шеснаестерца, што је судија Живковић видео као довољан грех за други жути, односно црвени картон играчу Војводине.

Без обзира на картоне, на основу утиска о игри и учинку актера дербија до Буснићевог искључења, могућ је закључак о бољем издању домаћег тима. Први је Царевићу, шутем покрај стативе, запретио Букари већ у трећем минуту, да би у 12. минуту из једанаестерца Красо довео Звезду у вођство.

За то време, Новосађани су, одговарајући на Звездин пресинг,  једва успевали да пребаце лопту у поље противника, увек без прилика које би вредело да издвојимо као околности из којих је било могуће доћи до изједначења. До краја полувремена Царевић је двапут интервенцвијама заустављао лопту после Букаријевих покушаја у 31. и у 33. минуту, али није могао да заустави лопту коју је у последњем минуту у његов оквир гола главом послао саиграч Милосављевић, после трећег корнера који је извео Красо.

Друго полувреме, као по правилу, Војводина је почела и храбрије и организованије, истина са Зукићем и Чумићем у саставу који су игру наставили уместо Милосављевића и Ивановића. Ни један минбут у наставку није био истекао, а Војводина је имала колосалну шансу да преполови Звездино вођство. Чумић је упослио Букинца у казненом простору домаћина, а у ситуиацији један на један голман Глазер је био успешнији од млађаног дебитанта у Војводинином дресу. Уз Радуловићеву прилику, када је шутирао покрај стативе, то је било све што су Новосађани успели да направе пред противничким голом.

Пет минута касније Красо је епитет најбољег играча утакмице оплеменио другим голом, после асистенције Кангве, а пре четвртог Звездиног гола, Царевић је сигурно интервенисао испред Лучића у 60. минуту. То што му није пошло за ногом тада, Лучић је надокнадио десет минута касније. Букари се ослободио Црномарковића, а Лучић потом Јеличића за вођство Црвене звезде од 4:0.  Коначно, у 80. минуту, Букари је слаломом нанизао комплетну одбрану гостију за најлепши моменат утакмице, претенциозно најављене дербијем, коју је Црвена звезда добила убедљиво са 5:0.

БЕОГРАД: Стадион „Рајко Митић“, гледалаца 16.213, судија Александар Живковић (Ниш), стрелци: Красо (11 м) у 12. и з 51. Милосављевић (аг) у 45. Лучић у 70. и Букари у 80. минуту, жути картони: Олајинка (Ц.звезда), Ивановић, Буснић, Букинац, Чумић (Војводина), Кабић, Стаменић, тренер Давид (Ц.звезда), црвени картон: Буснић (Војводина).

ЦРВЕНА ЗВЕЗДА: Глазер 7, Дегенек 7 (Спајић), Мијаиловић 7,5, Драговић 7, Букари 8, Стаменић 7, Иванић 7,5 (Кабић), Митровић 7 (Николић), Кангва 7,5 (Шљивић), Красо 8 (Лучић 7), Олајинка.

ВОЈВОДИНА: Царевић 6,5, Бјековић 6, Јеличић 6, Црномарковић 6, Букинац 6 (Јовановић), Буснић 5,5, Милетић 6, Николић 6 (Радуловић), Милосављевић 5,5 (Зукић 6), Ивановић 5,5 (Чумић 6), Вукић 5,5 (Болинги).

Л. Бакмаз

EUR/RSD 117.1527
Најновије вести