Фудбалери Бачке комплетне припреме обавиће у Паланци

Шеф стручног штаба ОФК Бачке Зоран Говедарица је извршио прозивку играча на које рачуна у пролећном делу првенства Суперлиге Србије. Циљ бачкопаланачког суперлигаша

 је искључиво опстанак у лиги. После првог дела сезоне Паланчани се налазе на четрнаестом месту са 18 бодова – одмах изнад црте, а испред захукталог Борца из Чачка.

-Због ситуације са временским неприликама, прва три дана смо радили по једном дневно, а од четвртка по два тренинга у току дана. Имамо све услове да припреме обавимо у Бачкој Паланци. Нећемо мењати дестинацију, јер су нам овде на располагању и теретана и Спортска хала Тиквара и терен са вештачком травом. О одласку из Бачке Паланке на неку топлију и погоднију дестинацију  размишљаћемо тек у случају екстремно лоших временских услова - каже Говедарица.

Промена у играчком кадру има и биће их, неки фудбалери су отишли, планирана су и појачања.- Неколико играча  је отишло: Галић, Јевић, Смиљанић, Мојсиловић, Јосимов, Миловац и голман Степандић. Планирамо појачања, али не да би их имали на броју, него намерни смо да доведемо квалитетне играче.

У последња три кола првог дела сезоне Паланчани су везали три утакмице без пораза и освојили седам бодова, чиме су знатно повећали шансе за опстанак. Ухватили су прикључак са Чукаричким, Радником и Металцем, али оно што им не иде на руку је да је и петнаестопласирани Борац у налету, Чачани имају само три бода мање од Бачке.

- У првом плану нам је опстанак у лиги и намера да Бачка  буде стабилан суперлигаш -  нагласио је Говедарица.Бачкопаланачани 18. јануара играју са Војводином, 25. са Чукаричким, а онда следе мечеви са ОФК Оyацима и БСК-ом из Борче. Планирана је и утакмица са једним мађарским клубом 4. фебруара, а генерална проба заказана је за 11. фебруар са Радом.

Д. Зорић

 

EUR/RSD 117.1117
Најновије вести