КК ВОЈВОДИНА: Победа за Суперлигу

Кошаркаши Војводина Србијагаса подбацили су на гостовању у Смедереву, где су доживели убедљив пораз (82:67), четврти овосезонски.

Прилику за поправни, Новосађани имају вечерас, против  краљевачке Слоге коју су јесенас добили на њеном паркету 67:60. Дуел у Смедереву био је први на коме су црвено-бели наступили без Боже Ђумића, којије каријеру наставио у Партизану.

Шеф стручног штаба Војводина Србијагаса Душан Алимпијевић, овако види предстојећи сусрет с Краљевачанима у Спенсу:
- Веома битна, слободно могу рећи и једна од тежих утакмица ове сезоне за нас. Слога је веома добра екипа, јесмо их добили у првом делу у Краљеву, седам поена разлике, али се у међувремену доста тога променило и код њих и код нас. Нама су отишли Пот и Ђумић, битни играчи, са друге стране Слога је довела Отовића и Тртића,тако да ће ово бити окршај два тима приближно истих квалитета у овом тренутку. Утакмицу у Смедереву смо одиграли веома лоше,тако да је ово прилика да покажемо да је то био само тренутак слабости. Дужни смо да одиграмо на знатно вишем нивоу и добијемо сусрет. Наступамо комплетни,тако да уз наше верне навијаче очекујемо лепу игру и победу – истакао је Алимпијевић.

Новосађани су на досадашњих осам дуела код куће поражени само једном и то од Тамиша, на другој страни екипа из Краљева славила је само једном на гостовањима и то у Крушевцу против Напретка. Протеклог викенда Слоге је поражена у Јагодини. Новосађанима је ово прва меч лопта за пласман у Суперлигу, док Краљевчани бију битку за опстанак.

- Слога је квалитетна екипа, сигурно ће тражити своју шансу, уколико јој то дозволимо, али ако поновимо игру из првог сусрета онда је тип чисти  кец и наша победа – каже искусни Светозар Поповић:

Премијерни сусрет 17. кола Кошаркашке лиге Србије, Војводина Србијагас – Слога, игра се вечерас у малој дворани Спенса, са почетком у 19 часова.

И. Грубор

 

EUR/RSD 117.1527
Најновије вести