Аба лига: Црно-бели убедљиви против МЗТ-а

Кошаркаши Партизана рутински су славили у другом колу АБА лиге на гостовању у Скопљу где су одмерили снаге са екипом МЗТ-а.
АБА лига (Данаил Петровић)
Фото: АБА лига (Данаил Петровић)

Црно-бели су овом победом уписали други узастопни гостујући тријумф те на најбољи могући начин отворили нову сезону.

Иако су Београђани на отварању утакмице имали ситних проблема са реализацијом напада, разлика у квалитету је врло брзо дала резултат. Ексум је одлично предводио нападе Партизана који је након прве деонице већ имао двоцифрену предност.

Знатно бољу игру показали су домаћи кошаркаши у другој четвртини, а најзаслужнији за то су Мајкл Кефи и Војдан Стојановски, најрасположенији играчи македонског тима у првом делу утакмице. Изабраници Жељка Обрадовића успели су, без већих проблема, укротити противнички тандем, захваљујући тројкама Џејмса Нанелија те је предност након прве две деонице остала двоцифрена.

Одмах на старту другог полувремена, Страхиња Мићовић је са две везане тројке приморао Обрадовића да позове тајмаут и реорганизује игру свог тима. Савети, једног од најбољих тренера Европе брзо су уродили плодом те су црно-бели вратили контролу над игром. Као и у првом делу, игру „парног ваљка“ предводио је тандем Ексум-Нанели.

Последња деоница није донела веће промене у игри. Изабраници Жељка Обрадовића рутински су привели посао крају и уписали и други тријумф у новој сезони.

МЗТ – Партизан 74:92 (9:25, 23:23, 20:21, 22:23)

СКОПЉЕ: „Јане Сандански Арена“, гледалаца: 1500, судије: Недовић, Хаџић, Савовић.

МЗТ СКОПЉЕ: Мићовић 18 п, 5 ск, 2 аст, Кефи 17, Максвел 13, Стојановски В 11, Јигитоглу 5, Ајви 6, Магдевски 1, Крстевски 3.

ПАРТИЗАН: Ексум 17 п, 3 ск, 1 аст, Папаетру 5, Нанели 17, Лесор 8, Мадар 9, Ледеј 2, Пантер 5, Копривица 5, Вукчевић 7, Трифуновић 6.

С. К.

EUR/RSD 117.1627
Најновије вести