АБА лига: Партизан победио у Подгорици и изборио мајсторицу

ПОДГОРИЦА: Кошаркаши Партизана после велике драме победили су вечерас Студентски центар у Подгорици 81:79 (19:21, 21:19, 20:23, 21:16) и тако изборили трећи, одлучујући меч четвртфиналне серије АБА лиге.
lopta kosarka pix
Фото: pixabay.com

У првом полувремену домаћин је углавном водио од два до пет разлике, Партизан поново није успевао да лако нађе пут до коша, уз очајан шут за три (2 од 12). На самом почетку другог полувремена повредио се Јам Мадар који је искренуо зглоб у једној контри и није се више враћао на паркет.

Студентски центар је у 23. минуту повео 47:40, али се Партизан вратио и стигао до 52:52. Уследила је нова серија домаћина који је стигао до плус шест (61:55) у 28. минуту меча. Партизан је до тог тренутка у другом полувремену шутирао тројке један од седам, а укупно три од 19.

Успели су црно-бели да ухвате прикључак крајем треће и четврте деонице, па су се екипе дуго смењивале у вођству. У последња три минута ушло се са 73:73. Тројком Џејмса Нанелија Партизан је на минут и 28 секунди до краја повео 76:73. нанели је био меч-винер за црно-беле, јер је тројком пет секунди пре краја решио питање победника.

У редовима Студентског центра блистао је Флечер Меги са 15 поена, Звонимир Ивишић је додао 12, а Никола Павлићевић 11.

Најефикаснији у постави Партизана био је Данте Екзум са 24 поена, Џејмс Нанели је дао 23, укључујући кључне тројке у финишу меча. Њих двојица су једини двоцифрени у екипи Партизана.

Партизан је шутирао за три поена катастрофално лоше (7 од 28), а Студентски центар је имао чак 12 изгубљених лопти више, али је и поред тога био на корак од елиминације великог фаворита.

Обрадовић: Пораз од Реала оставио велики траг на играчима

Тренер кошаркаша Партизана Жељко Обрадовић је после победе у Подгорици и изједначења на 1:1 у четвртфиналној серији АБА лиге рекао да је на његове играче велики траг оставио пораз од Реала у Евролиги.

Обрадовић је истакао да његова екипа поново није била на жељеном нивоу.

Изједначена утакмица са много осцилација и преокрета. Студентски центар је одиграо одлично, а ми смо нашли снаге да стигнемо до победе. Жеља и енергија су биле ту, али имамо великих, великих проблема кад је игра у нападу у питању. Имамо невероватно лоше проценте шута, знам да је притисак био присутан, али то морамо да решимо. Момци ће добити дан одмора, да се освеже, да дођу себи пре одлучујуће треће утакмице, рекао је Обрадовић на конференцији за медије после утакмице.

Свестан је Обрадовић шта је највећи проблем екипе.

„Кристално је јасно да је пораз од Реала оставио велики траг на играчима. Одбрана је на жељеном нивоу, натерали смо ривала у оба меча на много изгубљених лопти, али су проблем контрола скока и шут. Мадар? Требало би да буде спреман за наредни меч, рекао ми је да ће бити у реду".

Обрадовић је наставио са излагањем:

Играчи Партизана су људи као и сви остали. Одиграли су више од 70 утакмица ове сезоне, мора да дође до осцилација, мора да дође до замора материјала. Код нас је проблем психолошки замор после пораза од Реала. Морамо то да заборавимо, иако су иза нас маестралне партије у Евролиги. Морамо да се фокусирамо на искушења у АБА лиги. Момци су се борили и изборили и ја им честитам на томе, закључио је Обрадовић.

Жакељ: Верујем да опет можемо да победимо у Београду

Тренер кошаркаша Студентског центра Андреј Жакељ рекао је после пораза од Партизана да верује да његова екипа може поново да савлада црно-беле у Београду.

Разочарани смо када се овако изгуби утакмица. Али, било би невероватно ако бисмо прошли, нико није очекивао ни да добијемо једну, а не две утакмице. Поносан сам на момке, очекивао сам да ће Партизан бити агресивнији и био је. На крају смо имали проблема, савладао нас је умор, али и квалитет Партизана. Опет смо били одлични у скоку, то је показатељ жеље и морам да будем задовољан, рекао је Жакељ на конференцији за медије после утакмице.

Жакеља не напушта оптимизам пред мајсторицу.

Било је много промашаја и зицера, али то је кошарка - некад је то уз неки контакт, некад недостатак среће, али било је тога и на другој страни. Сад ће нам у Арени бити још теже, биће и много публике, али борићемо се да изборимо полуфинале, али и ако не успемо, све ће бити у реду. Верујем да можемо, али и играчи који су на терену морају да верују да можемо до победе у Београду. Сад да охладимо главе и да мислимо о мајсторици, закључо је Жакељ.

Трећи меч серије игра се у понедељак од 20 часова у београдској Арени, а победник ће у полуфиналу на Цедевита Олимпију.

EUR/RSD 117.1527
Најновије вести