Ана Дабовић: Имамо велике шансе за пласман на ОИ

БЕОГРАД: Кошаркашица Србије Ана Дабовић, после жреба за квалификациони олимпијски турнир, изјавила је да репрезентација има велике шансе да избори пласман на ОИ у Токију следеће године.
a
Фото: Youtube Printscreen

Жребом у Женеви, изабранице Марине Маљковић на квалифкационом турниру у Београду играће против Сједињених Америчких Држава, Нигерије и Мозамбика.

"Пратила сам жреб и нестрпљиво чекала да сазнам ко ће бити са нама у групи. Иако је Америка најјачи противник, помало ми је драго да су са нама у групи, јер то значи да ће наши људи имати прилику да гледају најбоље кошаркашице на свету уживо. Афричке екипе не познајем баш најбоље да бих сада коментарисала, али надам се и верујем да су нам велике шансе да остваримо пролаз на Олимпијске игре", рекла је Дабовић Танјугу.

Из групе у којој се налазе српске кошаркашице визу за Токио избориће две најбоље селекције, не рачунајући САД, које су као светски шампиони већ обезбедиле наступ на олимпијском турниру.

"Утакмица против Мозамбика ће бити наша велика шанса за пролаз, коју ћемо, надам се и искористити. Мислим да ћемо се највише концентрисати на тај меч и победу", закључила је Дабовић.

Квалификациони турнир је на програму од 6. до 9. фебруара следеће године, а Србија ће бити домаћин у дворани "Александар Николић".

EUR/RSD 117.1627
Најновије вести